Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'den idamlarla ilgili ilk açıklama

ABD'den idamlarla ilgili ilk açıklama

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan'daki idamların mezhepsel gerilimi tırmandırabileceği gerekçesiyle endişe duyduklarını bildirdi.

Bakanlığın açıklamasında, ABD yönetiminin, Suudi Arabistan'daki yasal süreçler hakkında duyulan endişeyi daha önce de ifade ettiği belirtilerek, Suudi Arabistan yönetimine insan haklarına saygı gösterilmesi ve şeffaf yargılama çağrısı yapıldı.
Barışçıl şekilde muhalif seslere izin verilmesi için de Suudi yönetimine çağrıda bulunulan açıklamada, "Önde gelen Şii din adamı ve aktivist Nemr'in idamının, acilen düşmesi gereken bir zamanda mezhepsel gerilimi tırmandırma tehlikesi bulunduğu için özellikle endişeliyiz. Bu kapsamda bölgedeki liderlerin gerilimi düşürmek için çabalarını katlamaları gerektiğini tekrarlıyoruz" denildi.
Suudi Arabistan yönetimi, bu sabah aralarında Suudi vatandaşı Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in de bulunduğu 47 kişinin idam cezasının infaz edildiğini duyurmuştu. İran Dışişleri Bakanlığı ise idamlara tepki göstermişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...