Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliği binası ateşe verildi

Düzenleyen:
Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliği binası ateşe verildi

DÜNYA Haberleri

Suudi vatandaşı Şii din adamı Nemr'in de aralarında bulunduğu 47 kişinin idamının ardından, İran'ın başkenti Tahran'daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği eylemciler tarafından ateşe verildi.

İran'ın başkenti Tahran'daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği önünde toplanan eylemcilerin, elçilik binasını ateşe verdiği bildirildi.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'na (ISNA) göre, Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in Suudi Arabistan tarafından idam edilmesinin ardından Tahran'daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği önünde toplanan göstericiler, elçilik binasına saldırdı.

Suudi Arabistan yönetimi aleyhinde sloganlar atan eylemcilerden bazıları elçiliğe girerek, binayı ateşe verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı: Endişeliyiz 

ABD Dışişleri Bakanlığı, idamların mezhepsel gerilimi tırmandırabileceği gerekçesiyle endişe duyduklarını bildirdi.

Bakanlığın açıklamasında, ABD yönetiminin, Suudi Arabistan'daki yasal süreçler hakkında duyulan endişeyi daha önce de ifade ettiği belirtilerek, Suudi Arabistan yönetimine insan haklarına saygı gösterilmesi ve şeffaf yargılama çağrısı yapıldı.

"İran teröre destek veren bir ülke olduğunu gösterdi"

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı yetkilisine dayandırılan ve resmi haber ajansı SPA'da yer alan haberde ise İran'dan yapılan açıklamaların şiddetle kınandığı ve kabul edilemez olduğu kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı yetkilisi açıklamasında, "İran, idam edilen teröristler hakkında yaptığı açıklamalarla teröre destek veren bir ülke olduğunu ortaya çıkararak, gerçek yüzünü gösterdi" ifadesini kullandı.

Ban'dan mezhepsel gerilimi artırmaktan kaçınma çağrısı

BM Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada da BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Nemr davasını Suudi yetkililerle görüşmelerinde mezhepsel gerilimi artırmaktan kaçınma ve tüm idam cezalarını hapis cezalarına dönüştürme çağrısı yaptığı ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...