Hamas'tan 'Refah Sınır Kapısı' açıklaması

Düzenleyen:
Hamas'tan 'Refah Sınır Kapısı' açıklaması

DÜNYA Haberleri

Hamas'ın, Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı sorununun çözülmesi için getirilen önerileri değerlendireceği bildirildi.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sınır kapısı sorununun çözülmesi konusunda Filistinli gruplar, sivil toplum kuruluşları ve Filistin Parlamentosunda bazı öneriler ortaya atıldı. Hamas, Filistin halkının sıkıntılarını hafifletmek ve vatanın bütünlüğünü sağlamak amacıyla ortaya atılan bu önerileri değerlendirecek" dedi.

Öte yandan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Hamas'ın Refah Sınır Kapısı krizinin çözümüyle ilgili Filistinli grupların önerisini kabul etmesi halinde uzlaşı hükümetinden bir heyetin Gazze'yi ziyaret edeceğini bildirdi.

FHKC Siyasi Büro Üyesi Cemil Muzhir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Uzlaşı hükümeti, Filistinli grupların sınır kapısının çözümü ile ilgili sunduğu önerileri değerlendirmek için bir bakanlık komitesi oluşturdu. Hamas'ın, Filistinli grupların önerisini kabul etmesi halinde uzlaşı hükümetine bağlı bu komite, önerilerin hayata geçirilmesini görüşmek üzere Gazze'yi ziyaret edecek" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...