4 acılı eş 8 yetim bıraktılar!

Düzenleyen:
4 acılı eş 8 yetim bıraktılar!

GÜNDEM Haberleri

Bölücü hainlerin saldırıları sonucu şehit olan kahramanlar memleketlerinde düzenlenen törenlerle uğurlandı.

Binlerce vatandaş yeni yıla yeni umutlarla girerken bazıları için ise bu pek mümkün olmadı. Şırnak'ın Cizre ve Diyarbakır'ın Sur ilçelerinde art arda gelen acılı haberlerin ardından dört şehit ailesi yılın ilk günlerini evlatlarının naaşları başında geçirdi. Şehitlerin ardından geride 4 acılı eş ile 8 yetim kaldı. Şehitler için memleketlerinde düzenlenen cenaze merasimlerinde gözyaşı ve teröre öfke vardı. Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit olan polis memuru Kenan Ardıç’ın (28) Sivas’ta son yolculuğuna uğurlandı. TCDD’de çalışan baba Cemal Ardıç ve anne Zeliha Ardıç gözyaşlarına boğuldu.
4 acılı eş 8 yetim bıraktılar!
Baba Ardıç’ın feryatları yürekleri dağlarken, “Ağlamayın meclisteki teröristleri sevindirmeyin. Bir Kenan gider bin Kenan gelir. Benim yavrum en yüksek mertebeye ulaştı. Bu bayrak durdukça, bu vatan sağ oldukça kimse bizden bir taş alamaz. Bir evladım gitti üç tane daha var” diyerek teröre tepki gösterdi. Anne Zeliha Ardıç ise, "Kuzum gitti" diyerek haykırdı. Kardeşi Gökhan Ardıç ise ağabeyinin parkasını üzerine örterek, "Üşümesin" diye konuştu. Doğum gününde şehit olan Ardıç’ın 2 yaşında Egemen adında bir oğlu var. Şehit Ardıç, Yukarı Tekke Mezarlığı içindeki Polis Şehitliği'nde uğurlandı. Aynı ilçedeki hain saldırıda şehit olan özel harekât polisi Orhan Dilekçi'nin cenazesi ise Erzurum'a getirildi. Şehit polisin uçaktan tören mangası tarafından alınan naaşı, mesai arkadaşlarının omuzlarında cenaze aracına taşındı. Evli ve 3 çocuk babası Dilekçi'nin naaşı yarın Uzundere ilçesinde kılınacak namazın ardından Çağlayan Mahallesi'ne defnedilecek. 
4 acılı eş 8 yetim bıraktılar!
"Tabutu açın, son kez öpeceğim"
Acının bir başka adresi Cizre'de şehit olan özel harekât polisi Erol Aktürk'ün İzmir’deki baba ocağı idi. Eşini de oğlu gibi 43 yaşında kaybeden anne Aliye Aktürk, "Melek yüzlü Erol'um. Tabutunu açın, son bir kez onu öpeceğim" sözleri yürek burktu. Geride 3 yetim bırakan 20 yıllık şehit polis Aktürk, İzmir’de polis şehitliğinde defnedildi. Aynı ilçede şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Abdulkadir Öner de memleketi Adıyaman'da defnedildi. 5 aylık çocuğu olan şehit Öner'in son görevinde akrabaları, göşyaşları dökerek feryat ettiler. Şehit Öner'in cenazesi Besni ilçesine bağlı Geçitli köyünde son yolculuğuna uğurlandı. 
4 acılı eş 8 yetim bıraktılar!

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...