Antalya için kuvvetli yağış ve kar uyarısı

Düzenleyen:
Antalya için kuvvetli yağış ve kar uyarısı

YAŞAM Haberleri

Antalya'da bu gece yarısından itibaren çok kuvvetli sağanak yağış ve kar uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya'da bu gece başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların il genelinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Antalya-Anamur arasında halen güneyden orta kuvvette esen rüzgarın, zamanla hızını artırarak güneydoğudan saatteki hızı 60-80 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Antalya'da kar yağışı
Antalya'nın iç kesimlerinde bu gece başlayacak olan kar yağışının Elmalı, Korkuteli, İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde kuvvetli olması beklendiği belirtildi. Ani sel, su baskını, yıldırım, hortum ve çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

DOĞU KARA TESLİM
Doğu Anadolu’da 2 günden bu yana aralıksız yağan kar nedeniyle yaşam durma noktasına geldi. Van’da 500 mahalle ve mezra, Bitlis’te 280, Hakkari’de ise, 52 köy ve 180 mezranın yolu hala ulaşıma açılamadı. Van Büyükşehir Belediyesi ile Bitlis ve Hakkari İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden çalışmalarını güçlükle yürütüyor. Dondurucu soğukların etkili olduğu Doğu’da donan birçok araç yollarda kaldı. Van Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Onarım Daire Başkanı Sahip Görendağ, "400 kişilik ekip, 178 araçla çalışma yürütüyoruz. İl merkezinde ana artellerde 500 ton tuz kullandık. Ancak mahalle yollarında büyük sıkıntı yaşıyoruz. Çünkü açtığımız yollar tekrar tipi nedeniyle kapanıyor. İki günde 75 adet 112 aracı ve 1000’e yakın sivil aracı mahsur kaldıkları bölgelerden kurtardık" dedi.

BİTLİS’TE EVLER KARA GÖMÜLDÜ
Bitlis’te 2 günden bu yana aralıksız yağan kar evleri ve otomobilleri yuttu. Kalanlığı 1.5 matreyi aşan kar ile birlikte etkili olan tipi nedeniyle tek katlı evler kara gömüldü. Vatandaşlar evlerinin kapısının önünde tünel açarak dışarı çıkabildi. Öte yandan bazı kişiler kara gömülen araçlarını bulmak için büyük çaba gösterdi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...