Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

3 kişi ölünce Adana'da hastane acilleri doldu taştı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
3 kişi ölünce Adana'da hastane acilleri doldu taştı

YAŞAM Haberleri  / DHA

Aadana'da havaların soğumasına bağlı enfeksiyonun artması ve H1N1 virüsünden (domuz gribi) geçen hafta 3 kişinin ölmesinin de etkisiyle, hastane acilleri doldu taştı.

Kent merkezindeki hastanelerin acillerine son 1 haftada halsizlik, burun akıntısı ve şiddetli öksürük şikayeti ile çok sayıda başvuru oldu. Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne son 24 saatte, 2 bin'in üzerinde hasta başvurdu. Acil servisteki sağlık görevlileri, hastalara yetişmekte zorlandı. Adana Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yetkilileri ise kış döneminde acil servise başvuran hasta sayısının günlük bin 300'e kadar çıktığını belirtti. 

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Acil Servisi'ne daha önce gribal enfeksiyon şikayeti ile başvuranların sayısı günde 20 kişiyi geçmezken, dün akşamdan itibaren bu sayı 200 kişiyi buldu. Balcalı Hastanesi yetkilileri sağlık personelinin enfeksiyon riskine karşılık, özel maskeyle çalıştığını bildirdi. Ayrıca Balcalı Hastanesi'nde enfeksiyon izole bir oda oluşturulduğu belirtildi. Diğer özel ve kamu hastanelerinin acil servislerinde de yoğunluğun arttığı belirtildi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...