TİKA'dan Gine Bissau'ya destek

Düzenleyen:
TİKA'dan Gine Bissau'ya destek

DÜNYA Haberleri

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Batı Afrika'da iki yıl önce başlayan tarihin en büyük ebola salgını ile mücadele kapsamında Gine Bissau Sağlık Bakanlığına malzeme desteğinde bulunuldu.

TİKA, Gine Bissau'da gerçekleştirdiği projelerine bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda TİKA tarafından Batı Afrika'da iki yıl önce başlayan tarihin en büyük ebola salgını ile mücadele kapsamında Gine Bissau Sağlık Bakanlığına malzeme desteği yapıldı. 2013 yılının Aralık ayında Batı Afrika'da yayılan ve Liberya ile Sierra Leone'de felaket derecesinde sonuçlara ulaşan salgın kapsamında resmi verilere göre geçen 2 yılda 28 bin 638 kişi hastalığa yakalanırken 11 bin 315 kişi hayatını kaybetti. 

Özellikle komşu Gine'de 2 bin 536 kişinin öldüğü ve salgının hâlâ tam anlamıyla kontrol altına alınamadığı bölgede Gine-Bissau'nun salgından etkilenmemesine yönelik çalışma önem arz ediyor. Bu kapsamda, aralarında maskeden çizmeye, termometreden ilaçlama makinesinde kadar 17 kalem malzeme Sağlık Bakanı Valentina Mendes, Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı ve TİKA yetkililerinin katılımı ile başkent Bissau’da yer alan tek devlet hastanesi olan Simao Mendes Hastanesinde düzenlenen bir törenle yetkililere teslim edildi. 
Dünya Sağlık Örgütü (WHO)'nce yapılan açıklamada salgından bugüne kadar en ciddi şekilde etkilenen Liberya'da geçen ay 3 kişi de ebola virüsüne rastlandığı bildirildi. Gine Bissau Sağlık Bakanlığı yetkilileri desteklerinden dolayı Türkiye ve TİKA'ya teşekkürlerini ileterek, söz konusu işbirliğinin devam etmesi temennisinde bulundu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...