Mario Gomez kalacak mı?

Mario Gomez kalacak mı?

SPOR Haberleri

Beşiktaş'ın dış transferlerden sorumlu yöneticisi Erdal Torunoğulları, Siyah-Beyazlılar'ın transfer gündemini, Mario Gomez hakkında bilinmeyenleri ve Van Persie transferinin perde arkasındaki gelişmeleri açıkladı.

Mario Gomez kalacak mı?

Siyah-Beyazlılar'ın yabancı transferlerinde büyük rol oynayan Erdal Torunoğulları, yapılacak transferlerle ilgili açıklamalarda bulunurken, Mario Gomez'in sözleşmesi ve Van Persie hakkında bilinmeyenleri açıkladı.

"Gomez'in dönebileceği tek yer..."
Sabah gazetesine konuşan Torunoğulları, "Gomez'i bonservisiyle aldık. 2+1 yıllık bir transfer... Şu anda sezon sonunda gidebileceği tek bir yer var, o da Fiorentina. Gomez sözleşmeye "Beşiktaş'ta mutlu olmazsa Fiorentina'ya bedelsiz dönebilir" maddesini koydurdu. Gomez'de tek sıkıntı şuydu: Türkiye'de son dönemdeki terör olayları ailesi üzerinde bir etki oluşturmuş, babası bu konuda çok rahatsızdı. Kesinlikle yanlış yönlendirme yapmadım. '30 yıldır var, yarın da sona ermeyecek' dedim. O da kararlılığımızı görünce kabul etti. Burada çok mutlu. Zaten Fiorentina'ya geri dönmez. Dönerse ve İtalyan kulübü üzerinden başka takıma giderse yüzde 50 pay alırız. Ancak Fiorentina dışındaki her kulüp bizim kapımızı çalmak zorunda" dedi.

"Fiorentina'yı kurtardık"
Torunoğulları, Gomez'in transferi hakkında 'Fierontina'da kalsa kulübe 2 yıllık sözleşmesi nedeniyle aşağı yukarı 22 milyon Euro maliyeti olacaktı. Oynamasaydı sadece dursaydı, İtalya da yüzde yüz vergi var 22 milyon Euro'nu 11 milyon Euro'sunu kendi cebine koyabilecekti. Biz dersimizi iyi çalışarak gittik ve bir nevi Fiorentina'yı 22 milyon Euro'dan kurtarmış olduk. Transferde şöyle bir şey var: Karşı tarafa hissettirmeniz lazım verip veremeyeceğiniz ücretleri. Biz Fiorentina'ya bu parayı ödeyemeyeceğimizi hissettirdik, UEFA'nın finansal şartlarından dolayı. Onlara, "Sizin de bir sıkıntınız var. Size maliyeti fazla, cebinizden daha az para çıkmasına çaba sarf edeceğiz. Bunun dışında beklentiniz olmasın" dedik. Olmazsa başka alternatiflere yönelirdik ama Gomez'in tavrı da işimizi kolaylaştırdı açıkçası. Bu yıl için 3.5 milyon Euro kazanıyor. Ancak ücret konusunu sezon sonu oturup farklı bir şekle sokacağız. Parayı değil, oynamayı ve mutlu olmayı tercih etti' açıklamasında bulundu.

"Van Persie'yle de United'la da anlaşmıştık"
Yaz transferi döneminde Fenerbahçe'nin transfer ettiği Robin van Persie ile anlaştıklarını açıklayan Torunoğulları' Van Persie ve Manchester United ile anlaşmıştık. Bonservis bedeli ödemeyecektik. Ancak Fenerbahçe devreye girince Manchester United bize "6.5 milyon Euro veriyorlar' dedi. Van Persie çok kaliteli ve karakterli bir oyuncu. "Cuma akşamına kadar sizi bekleyeceğim. Sözümün arkasındayım" mesajını yolladı. Başkan ve yönetimle durumu değerlendirdik. Manchester United'a "İlk anlaştığımız yerdeyiz, size 6.5 milyon Euro vermeyiz. Ödeyene hayırlı olsun" cevabını verdik' açıklamasında bulundu.

"Diego'nun yerinde olsam ben de Fener'e giderdim"
Futbol hayatını şu anda Fenerbahçe'de sürdüren Diego'ya da teklif götürdüklerini ileten Erdal Torunoğulları, ' Mali konulardan dolayı bizim rakamımız belliydi. Her şey dahil, 3 yıllık 10,5 milyon Euro.. Kendisiyle görüştüm, bana Fenerbahçe'den daha iyi teklif olduğunu söyledi. Kendisine anlaştığımız rakamın üzerine çıkamayacağımızı bildirdim. Rakamları sordum, anlattı… "Senin yerinde olsam ben de giderdim" karşılığını verdim' dedi.

"Mandanda gelmek istiyor"
Devre arası yapılacak transfer dönemiyle ilgili açıklamalar da yapan Erdal Torunoğulları, 
"Devre arası oyuncu transferi yapmak risklidir. Üç bölgeye çalışıyoruz. 10-16 Ocak arasında gelişmeler olur. Ospina devre arası için imkansız. Sezon sonu olsa belki olurdu. Boyko ve Douglas'ın kendi ücretleriyle ilgili hiçbir sorun yok. Ancak Dnipro ile bonservis konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Mandanda ile Marsilya'da görüştüm. 6 ay sonra sözleşmesi bitiyor ve Beşiktaş'a gelmek istiyor. Kulübüyle ilgili biraz tıkanıklık var. Aşabilirsek iki isim arasında tercih şansımız doğar. Bir de orta sahaya da bir isim alabiliriz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...