Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Teröristler duvara açtıkları deliklerden ateş ediyor

Düzenleyen:
Teröristler duvara açtıkları deliklerden ateş ediyor

GÜNDEM Haberleri

Güvenlik güçlerinin Diyarbakır'da bölücü terör örgütüne yönelik operasyonları sürerken teröristler evlerin dış cephelerine açtıkları küçük deliklerden güvenlik güçlerine ateş açıyor.

Güvenlik güçlerinin Diyarbakır'da bölücü terör örgütüne yönelik operasyonları sürerken teröristler evlerin dış cephelerine açtıkları küçük deliklerden güvenlik güçlerine ateş açıyor. Söz konusu delikleri, ateş sırasında namlu ağzı alevinin belli olmaması ve yerlerinin tespit edilmemesi için küçük tutan teröristlerin bu yöntemi Ayn el Arap'ta (Kobani) da kullandıkları belirtildi. 

TSK ve emniyet unsurlarının Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik düzenledikleri ortak operasyon sürüyor.

Güvenlik güçleri mevzileri bırakmıyor

Bölgedeki güvenlik kuvvetlerinden elde edilen fotoğraflara göre, operasyon zor hava şartlarında devam ediyor. Soğuk havaya rağmen mevzileri bırakmayan güvenlik güçleri, yaktıkları sobayla ısınmaya çalışıyor. Operasyon ilerledikçe teröristlerin ilçeye verdiği zarar da ortaya çıkıyor.

Evleri yakan, sokaklara barikatlar kuran, hendekler kazan terör örgütü üyeleri, okulları ateşe veriyor. Yollara el yapımı patlayıcılar döşeyen teröristler evleri ise mevzi olarak kullanıyor. Evlerin arasındaki duvarları kırarak mevziler arası geçişi sağlayan teröristler, insansız hava araçlarının görüntü almasını engellemek için evlerin arasına, sokaklara perde, branda çekiyor.

Duvarlara açtıkları küçük deliklerden ateş ediyorlar

Teröristler evlerin dış cephelerinde açtıkları deliklerden güvenlik güçlerine ateş açıyor. Operasyonların sürdüğü mahallelerdeki birçok evde bu küçük delikler dikkat çekiyor. Deliklerin çapını küçük tutan teröristler böylece merminin namludan çıktığı anda ortaya çıkan "namlu ağzı alevi"nin görülmesini engellemeyi amaçlıyor. Bu sayede yerlerinin güvenlik güçlerince tespit edilmesinin önüne geçmeyi hedefleyen teröristlerin bu taktiği Ayn el Arap'ta da kullandıkları belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...