Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

4 emekli askere tutuklama kararı

4 emekli askere tutuklama kararı

GÜNDEM Haberleri

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan emekli Orgeneral Orhan Yöney, emekli Oramiral Hayri Bülent Alpkaya, emekli Korgeneral Köksal Karabay ve emekli Koramiral Altaç Atılan tutuklandı. Emekli Tümgeneral Ersin Yılmaz adli kontrol şartıyla salıverildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında gözaltına alınan emekli Orgeneral Orhan Yöney, emekli Oramiral Hayri Bülent Alpkaya, emekli Korgeneral Köksal Karabay ve emekli Koramiral Altaç Atılan tutuklandı. Emekli Tümgeneral Ersin Yılmaz adli kontrol şartıyla salıverildi. nbsp;
Cumhuriyet savcıları Mustafa Bilgili ve Kemal Çetin 5 emekli general için gözaltı kararı çıkartmıştı. Ankara'da gözaltına alınan askerler tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Emekli paşaların, 28 Şubat sürecini uygulamaya koyan Batı Çalışma Grubu'nun (BÇG) toplantılarına katıldığı ve dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir ile BÇG'nin faaliyetlerine ilişkin görüşmelerde bulundukları iddia ediliyor. Zanlılara öncelikli olarak 10 Nisan 1997 tarihli 2 sayfadan oluşan BÇG konulu Çevik Bir imzalı belge soruldu. Gözaltına alınan isimler arasında en dikkat çekici isim Bülent Alpkaya. 2001-2003 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yapan Alpkaya, 28 Şubat sürecinde dinlemelerin yapıldığı Genelkurmay Başkanlığı'nda Muharebe ve Elektronik Bilgi Sistemleri (MEBS) Başkanlığı görevinde bulunuyordu. Emekli Orgeneral Orhan Yöney'in adı Balyoz sanığı Emekli Oramiral Özden Örnek'e ait darbe günlüklerinde de geçiyor. Muhtıra konusunun görüşüldüğü 3 Aralık 2003 tarihli toplantıda Yöney'in şu ifadeleri kullandığı bilgisi yer alıyor: "AKP'nin iktidar olmasına rağmen muktedir olamadığı halka gösterilmelidir. Bu yönde eylemler yapılmalıdır." Emekli Korgeneral Köksal Karabay ise, 2003 yılında Kuzey Irak'ta TSK'ya bağlı özel birliklerinin başına çuval geçirildiği hadiseyle bilinen bir isim. nbsp;Geleceğin genelkurmay başkanı olmasına kesin gözüyle bakılan Karabay, bu olaydan sonra terfi alamadı ve istifa etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...