Avrupa'da at eti skandalı büyüyor

Avrupa'da at eti skandalı büyüyor

DÜNYA Haberleri

Avrupa Birliği, İngiltere'de ortaya çıkan ve 16 ülkeye yayılan at eti skandalının boyutlarını ortaya çıkarmak için denetimleri yoğunlaştırmaya hazırlanıyor.

Sağlıktan sorumlu AB Komiseri Tonio Borg, Brüksel'de olağanüstü toplanan AB tarım bakanlarına gelecek 3 ay boyunca sığır eti olarak etiketlenen ürünlerinden örnekler alınarak DNA testleri yapılmasını ve bu yolla skandalın boyutlarının ortaya çıkarılmasını istedi. Borg ayrıca, gıda güvenliği endişelerinin giderilmesi için ithal edilenler dahil işlenmemiş at etlerinin ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlar kalıntısı taşıyıp taşımadıklarının analiz edilmesini önerdi. AB Dönem Başkanı İrlanda'nın Tarım Bakanı Simony Coveney, birilerinin at etini sığır eti adı altında satarak haksız kazanç elde ettiğini belirterek, Avrupa'ya yayılan skandala Avrupa genelinde çözüm bulunması gerektiğini vurguladı. Skandalın ortaya çıkmasıyla AB içinde işlenmiş et ürünlerinin etiketlerinde daha fazla bilgiye yer verilmesi ve işlenmemiş etlerin kaynağının belirtilmesi gibi önlemler tartışılırken, gıda şirketleri ilave maliyetlerle karşılaşmamak için bu önerilere karşı çıkıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...