Hidayet'e 20 maç doping cezası

Hidayet'e 20 maç doping cezası

BASKETBOL Haberleri

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, NBA'in doping politikasına aykırı madde kullanmaktan ötürü 20 maç ceza aldı.



Sezonun ilk maçında eli kırılan ve uzun süredir sakatlığı nedeniyle Orlando Magic forması giymeyen Hidayet Türkoğlu, doping kullandığı gerekçesiyle NBA yönetiminden ceza aldı.

Hidayet'in NBA'deki anti-doping programını ihlal eden anabolik steroid maddesi, yani methenolone kullandığı belirtilirken milli basketbolcuya lig yönetimi tarafından 20 maç ceza verildi. Hidayet'in kullandığı methenolone maddesinin anabolik steroid olduğu ve kas kitlesini arttırmaya yaradığı biliniyor.

Daha önce benzer şekilde, Hidayet'in eski takım arkadaşı Rashard Lewis de NBA'in anti-doping programına aykırı madde kullanımından ceza almıştı.

HİDAYET: ÖZÜR DİLERİM


Kararın açıklanmasının ardından bir açıklama yapan Hidayet Türkoğlu, 'Özür dilerim. Birçok insanı yüzüstü bıraktığımı biliyorum ve bu hatamdan ötürü çok üzgünüm.' dedi.

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu NBA tarihinde yasaklı madde kullanımından ceza alan 8'inci oyuncu oldu.

TAKIMDAN RESMİ AÇIKLAMA

Magic Genel Menajeri Rob Hennigan ise "Hido bilmeden yasaklı maddeyi kullanmış. NBA Listesi'nde 125'ten fazla yasaklı madde var. Oyuncularımızı, listenin içeriği ile ilgili bilgilendirmeye çok zaman harcıyoruz ve açıkçası bunu yapmaya devam edeceğiz. Bunun dürüstçe yapılmış bir hata olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...