Amansız takipçi

Düzenleyen:
Amansız takipçi

SPOR Haberleri

Fenerbahçe ise aynı süredeki üç şampiyonluğunu ikinci yarı performansıyla kazandı. Vitor Pereria, Portekiz’deki 2 zaferini de geriden gelerek elde etti

UĞUR AKTAN

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında oluşan puan tablosunun ligin sonuna nasıl yansıyacağı büyük bir merak konusu. Son 16 yılda ikinci kez devreyi lider tamamlayan Beşiktaş, bu iki yılın birinde şampiyon, diğerindeyse üçüncü oldu. Fenerbahçe'nin aynı süredeki üç şampiyonluğunu ligin ikinci yarısına geride girmesine rağmen kazanması ise sarı-lacivertli taraftarları umutlandıran bir durum. İlk yarıyı 30 puanla rakiplerinin hayli gerisinde üçüncü sırada tamamlayan Galatasaray ise 1999-2000 sezonundan bu yana 2 kez devre arasına 3. sırada girmesine rağmen şampiyonluk ipini göğüslemeyi başardı.
Beşiktaş düşüşe geçiyor
Devreyi zirvede tamamlayan Beşiktaş, son beş sezondur ikinci yarıda daha az puan topluyor. Bilic, Aybaba, Schuster ve Carvalhal ile ikinci yarılarda düşüşe geçen Beşiktaş, ilk devreye nispeten daha fazla puan topladığı 2008-2009 sezonundaysa 6. sırada olmasına rağmen şampiyonluk kupasını kaldırmıştı. Güneş’ten önce Beşiktaş, 2000 yılından beri ilk yarıyı sadece Lucescu döneminde lider tamamlamıştı. Rumen teknik adamın çalıştığı her iki sezonda da devreyi zirvede tamamlayan Beşiktaş, 2003 yılında şampiyon olmuştu. 2004’te ise ilk yarıya oranla 24 puan daha az toplayan siyah-beyazlılar ligi üçüncü sırada bitirmişti.
Unutulmaz geri dönüşler
Beşiktaş'ın 2003-2004 sezonunda Samsunspor maçıyla başlayan düşüşünü iyi değerlendiren Fenerbahçe, şampiyonluk kupasını kaldırmayı başarmıştı. Unutulmaz geri dönüşleri 2004 ile sınırlı kalmayan Fenerbahçe, 2010-2011 sezonundaysa devre arasına Şenol Güneş'in çalıştırdığı Trabzonspor'un 9 puan gerisinde girmesine rağmen 17'de 16 yaparak, 49 puan toplamış ve averajla şampiyon olmuştu. UEFA Kupası'nın kazanıldığı 2000 yılından günümüze dek geçen 16 yılda iki kez devre arasına üçüncü sırada girmesine rağmen şampiyon olan Galatasaray'ın ise bu sezon aynı istatistiği tekrarlaması zor görünüyor. 

Amansız takipçi

Sonunu getiremiyor
Fenerbahçe ile Trabzonspor'un başında olduğu 1996, 2005 ve 2011 yıllarında kıyasıya bir şampiyonluk yarışı veren Şenol Güneş'in bu yarışların hiçbirini kazanamaması dikkat çekiyor. 2010-2011 sezonunun devre arasına Fenerbahçe'nin 9 puan önünde giren Şenol Güneş'in ekibi ligi ikinci sırada tamamlamıştı. Güneş'in çalıştırdığı Trabzonspor, 1996 ve 2011’de 82, 2005'te ise 77 puanla ikinci olmuştu.
Hep geriden geliyor
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Peirera, Porto'da kazandığı iki şampiyonlukta da ilk yarıyı ikinci sırada tamamlamıştı. 2012-2013’te Porto, ligin bitimine bir hafta kala Benfica'yı duraklama dakikalarında gelen golle 2-1 mağlup etmiş ve 1 puan farkla şampiyon olmuştu. Pereira Porto'daki ilk şampiyonluğunda da devre arasına lider Benfica'nın 2 puan gerisinde girmiş ancak sezonu 6 puan farkla zafere ulaşmıştı.
Dönüşlerin ustası 
Beşiktaş'ı 2008-2009 sezonunun devre arasında 6. sırada yer almasına rağmen şampiyonluğa taşıyan Mustafa Denizli, o sezon Sivasspor ile aradaki 6 puanlık farkı kapatmayı başarmıştı. Tecrübeli teknik adam, Fenerbahçe'deki 2000-2001 sezonunun devre arasına da Galatasaray'ın 3 puan gerisinde ikinci sırada girmiş ancak ligin ikinci yarısında sarı-lacivertli takımı şampiyonluğa ulaştırmayı başarmıştı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...