Türk'ün gücü

Düzenleyen:
Türk'ün gücü

SPOR Haberleri

Aziz Yıldırım’ın Mersin deplasmanı öncesi “Kadromuzda dünya yıldızları var. Ancak takımın ruhu sizsiniz” dediği Türk oyuncular takımı şaha kaldırdı Sezonun 6. haftasındaki Beşiktaş derbisinden sonra oynadığı 18 resmi maçta yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe’nin çıkışında başrolü yerli oyuncular oynuyor. Evet, belki golleri yabancılar atıyor, ancak Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Mehmet Topal, Hasan Ali, Alper ve Volkan Şen gibi oyuncuların hırsı takıma ekstra bir güç veriyor. Yerli yıldızların bu etkisinin ardında yatan gerçek ise Başkan Aziz Yıldırım’dan kaynaklanıyor. Mersin deplasmanından iki gün önce Türk futbolcularla özel bir görüşme yapan Yıldırım, “Evet kadromuzda dünyaca ünlü yıldızlar var. Ancak bu takımın ruhu sizsiniz. Fenerbahçe gücünü tarih boyunca Türk futbolculardan almıştır. Sizin performansınız yabancıları da direkt olarak etkileyecektir. Tribünler sizi tanır, sizi bilir. Onları da en iyi siz anlarsınız” sözleriyle yerlilerden daha fazla sorumluluk almalarını istemişti. Başkandan tam destek Aziz Yıldırım’ın bu babacan yaklaşımı anında etkisini gösterdi. Mersin deplasmanı Fenerbahçe’nin bu sezonki performansında adeta kırılma noktası oldu. O zamana kadar oynanan 11 lig maçında 8 galibiyet, 3 beraberlik, 1 yenilgi alan sarı-lacivertliler, 8 Avrupa sınavında ise 3 galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyetle inişli- çıkışlı performanslar sergiliyordu. Ancak Mersin’de patlama yaşandı. Ezici bir oyunla gelen 3-1’lik galibiyeti, deplasmandaki 2-0’lık Molde zaferi takip etti. Fenerbahçe, Mersin ve sonrasındaki 9 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik aldı. İlk 19 maçta 1 gol, 8 asistte kalan yerli oyuncular, sonrasındaki 10 haftada 6 gol, 11 asiste imza attı. Caner, Alper ve Volkan Şen’in yaşadığı sakatlıklara rağmen yerli oyuncuların yükselen performansı Aziz Yıldırım’ın da elini güçlendirdi. Başkan, Pereira’dan ikinci yarıda yerli oyunculara daha fazla şans tanımasını istedi.

M.EMİN ULUÇ

Sezonun 6. haftasındaki Beşiktaş derbisinden sonra oynadığı 18 resmi maçta yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe’nin çıkışında başrolü yerli oyuncular oynuyor. Evet, belki golleri yabancılar atıyor, ancak Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Mehmet Topal, Hasan Ali, Alper ve Volkan Şen gibi oyuncuların hırsı takıma ekstra bir güç veriyor. Yerli yıldızların bu etkisinin ardında yatan gerçek ise Başkan Aziz Yıldırım’dan kaynaklanıyor. Mersin deplasmanından iki gün önce Türk futbolcularla özel bir görüşme yapan Yıldırım, “Evet kadromuzda dünyaca ünlü yıldızlar var. Ancak bu takımın ruhu sizsiniz. Fenerbahçe gücünü tarih boyunca Türk futbolculardan almıştır. Sizin performansınız yabancıları da direkt olarak etkileyecektir. Tribünler sizi tanır, sizi bilir. Onları da en iyi siz anlarsınız” sözleriyle yerlilerden daha fazla sorumluluk almalarını istemişti.
Başkandan tam destek
Aziz Yıldırım’ın bu babacan yaklaşımı anında etkisini gösterdi. Mersin deplasmanı Fenerbahçe’nin bu sezonki performansında adeta kırılma noktası oldu. O zamana kadar oynanan 11 lig maçında 8 galibiyet, 3 beraberlik, 1 yenilgi alan sarı-lacivertliler, 8 Avrupa sınavında ise 3 galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyetle inişli- çıkışlı performanslar sergiliyordu. Ancak Mersin’de patlama yaşandı. Ezici bir oyunla gelen 3-1’lik galibiyeti, deplasmandaki 2-0’lık Molde zaferi takip etti. Fenerbahçe, Mersin ve sonrasındaki 9 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik aldı. İlk 19 maçta 1 gol, 8 asistte kalan yerli oyuncular, sonrasındaki 10 haftada 6 gol, 11 asiste imza attı. Caner, Alper ve Volkan Şen’in yaşadığı sakatlıklara rağmen yerli oyuncuların yükselen performansı Aziz Yıldırım’ın da elini güçlendirdi. Başkan, Pereira’dan ikinci yarıda yerli oyunculara daha fazla şans tanımasını istedi. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...