Bahçeli’nin 4 kırmızı çizgisi var

Düzenleyen:
Bahçeli’nin  4 kırmızı  çizgisi var

GÜNDEM Haberleri

Davutoğlu, bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kapısını çalacak.

Damla Peker ANKARA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile varılan uzlaşmanın ardından gözler Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bugün MHP lideri Devlet Bahçeli ile yapacağı görüşmeye çevrildi. Görüşme Bahçeli’nin TBMM’deki makamında gerçekleşecek. Saat 14:00’teki görüşmede; yeni anayasa, başkanlık sistemi, Meclis içtüzüğü, 12 Eylül yasaları ve AB reformları ele alınacak. Bahçeli’nin anayasa değişikliğine karşı çıkmayacağı ancak MHP’nin kırmızı çizgisi olan mevcut anayasanın ilk 4 maddesinin korunmasında ısrarcı olacağı belirtiliyor. 
İŞTE O 4 MADDE  
>> Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
>> Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir.
>> Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı “İstiklal Marşı”dır. Başkenti Ankara’dır.
>> Anayasanın 1’inci maddesindeki devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile 2’nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3’üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...