Türkiye Sarıkamış’a yürüdü!

Düzenleyen:
Türkiye Sarıkamış’a yürüdü!

YAŞAM Haberleri

Topraklarımızda derin yaralar bırakan Birinci Dünya Savaşı’nın en kötü hatıralarından biri kuşkusuz Sarıkamış Harekâtı.

Enver Paşa komutasında 22 Aralık 1914-15 Ocak 1915 tarihleri arasında Sarıkamış’taki Allahuekber Dağları’nda Rus kuvvetlerini püskürtmek isterken yetersiz kıyafetleri ile şiddetli soğuklara yenik düşen 90 bin Mehmetçik, tüm Türkiye’de anıldı. Yurdun dört bir yanında şehitlerimiz için çeşitli etkinliklerle hatırlanırken, Kars’taki anma geceden başladı. Kars Serhat Boyları Derneği Başkanı Muharrem Yıldız ve Türk dünyasından temsilciler gece sembolik nöbet tuttu. Kars’ta dün binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüşe ise Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı. Sıfırın altında 20 derece olan havaya rağmen tekbirler getirerek, dualar eşliğinde başlayan 8,5 kilometrelik yürüyüş, Yukarı Sarıkamış Şehitliği’nde sona erdi. Düzenlenen törende, Şehitler Anıtı’na çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından dualar edildi.

Beraber geleceğe 
Üzerlerinde kışlık kıyafet olmasına rağmen üşüdüğünü belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Biz bu cennet vatanın kurulması, bugünlere gelmesi ve geleceğe yürümesi için canlarını ortaya koymuş ve koyacak olan şehit ve gazilerimizin hatırası için bir aradayız. Ay yıldızlı bayrağımızın altında hep beraber hiçbir ayrılık ve gayrılık olmaksızın bir olarak geleceğe yürüyeceğiz” dedi.  

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...