8 askerin ifadesi alınacak

/ Kaynak: AA
8 askerin ifadesi alınacak

GÜNDEM Haberleri  / AA

28 Şubat Soruşturması kapsamında 8 askerin ifadesi alınacak.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında, Ankara Adliyesi'ne getirilen emekli Tuğgeneral Metin Yaşar Yükselen ve emekli Albay Cengiz Koşal ile emekli Albay Ziya Öztoprak'ın ifadeleri 28 Şubat Soruşturması'nı yürüten Cumhuriyet savcıları tarafından alınıyor. nbsp;


Soruşturma kapsamında İzmir'de gözaltına alınan emekli Korgeneraller Abdullah Cahit Sarsılmaz ve Temel Batmaz Dandin, emekli Tümgeneral Ayhan Cansevgisi ve emekli Tuğgeneral Refik Zeytinci, tarifeli uçakla İzmir'den Ankara'ya ulaştıktan sonra, polis nezaretinde adliyeye getirildi.


Bu arada, Ankara'da emekli Tümgeneral Fuat Büyükcivelek'in de ifadesinin alınacağı öğrenildi. Böylece ifadeye çağrılanların sayısı 4'ü Ankara, 4'ü de İzmir'de olmak üzere 8'e yükseldi.


Dün, tutuklama istemiyle TMK'nın 10. maddesiyle görevli Ankara Nöbetçi 3. No'lu Hakimliği'ne sevk edilen, 5 şüpheliden emekli Orgeneral Orhan Yöney, emekli Oramiral Hayri Bülent Alpkaya, emekli Korgeneral Köksal Karabay ve emekli Koramiral Altaç Atılan tutuklanmış, emekli Tümgeneral Ersin Yılmaz adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.


Tutuklanmalarına karar verilen emekli Orgeneral Yöney, emekli Oramiral Alpkaya, emekli Korgeneral Karabay ve emekli Koramiral Atılan, Sincan F tipi Cezaevi'ne konulmuştu.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...