Polonya, Rusya tehdidi karşısında AB’ye güvenemiyor

Düzenleyen:
Polonya, Rusya tehdidi karşısında AB’ye güvenemiyor

DÜNYA Haberleri

Düşünce kuruluşu Stratfor'un dış politika uzmanlarından Adriano Bosoni, Polonya hükümetinin bölgede artan Rusya tehdidi karşısında AB'nin yetersiz kaldığını düşündüğünü belirtti.

Polonya’da iktidara gelen popülist muhafazakar Hukuk ve Adalet Partisi’nin (PiS) son üç ayda attığı adımlar, ülkenin Avrupa Birliği üyeliğinin geleceği ve dış politikası hakkında soru işaretlerine yol açtı.

Düşünce kuruluşu Stratfor'un dış politika uzmanlarından Adriano Bosoni, Polonya hükümetinin bölgede artan Rusya tehdidi karşısında AB'nin yetersiz kaldığını düşündüğünü, bu çerçevede yeni politika arayışlarına girdiğini söyledi.

AB'nin avro krizinden bu yana zayıfladığını, AB içinde bölünmeler yaşandığını, Ukrayna kriziyle ilgili Rusya’ya uygulanacak yaptırımlar konusunda da AB üyelerinin bölündüğünü hatırlatan Bosoni, “Polonya’daki yeni hükümet, AB içinde siyasi bölünmelerin arttığını, Rusya’nın ise giderek daha aktif bir dış politika izlediğini görüyor. Sanırım Varşova, bazı AB üyesi ülkelerin Rusya ile uzlaşma arayışına girmesinden kaygı duyuyor” diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...