Demirören: Hoca limiti koyma hakkımız yok

Düzenleyen:
Demirören: Hoca limiti koyma hakkımız yok

SPOR Haberleri

“Bir kulübün saat başı hoca değiştirmesi kabul edilir bir şey değil ama kulüplere de limitleme yapma hakkımızın olduğunu düşünmüyorum”

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören kulüplere teknik direktör değişikliği konusunda sınırlama getirilmesini doğru bulmadığını açıkladı. Yıldırım Demirören, "Bir kulübün saat başı, haftada bir hoca değiştirmesi kabul edilir bir şey değil ama kulübe seçilerek gelmiş, kendi bütçesini harcayan kişi. Bunlar camia... Onun için federasyon olarak limitleme yapma hakkımızın olduğunu düşünmüyorum" değerlendirmesinde bulundu. "En fazla hocalarda limitleme yapabiliriz" diyen Demirören, "Hoca değiştirmek için kulüplere limitleme yapılmasına inanmıyorum ama yönetim kurulu olarak bunu tartışacağız. Dediğim gibi camiaları yönetenlerin, seçilerek gelmiş kişilerin, kendi tercihleridir, haklarıdır. Fakat yapılan hareketi de tasvip etmiyorum" diyerek sözlerini tamamladı. Geçtiğimiz hafta Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, anlaştığı Teknik Direktör Yılmaz Vural’ı 6 gün sonra görevine son vermiş ve ligin ilk yarısı boyunca toplamda 5 teknik direktör ile yollarını ayırmıştı.

“4-5 günde hoca değişmemeli”
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve PTT 1. Lig'de mücadele eden kulüplerin başkanlarını kabulünde, “Başkanların beraber çalışmak istedikleri teknik ekibi belirleme konusunda tercihte bulunmak doğal olarak hakları. Ancak şahsi fikrim; 4-5 günde, bir haftada bu tip değişiklikler doğru şeyler değil. Daha programlı bir şekilde işletilmesi gereken süreçler diye düşünüyorum" diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve PTT 1. Lig'de mücadele eden kulüplerin başkanlarını kabul etti. Kılıç, “UEFA kriterleri artık tüm futbolun yönetimi, mali disiplini açısından belli kuralları ortaya koyuyor. Bunlar da müsamaha gösterilmeksizin uygulanıyor. Herhangi bir kişinin müdahale şansı olmuyor" diye konuştu. UEFA kriterlerinin, gelecek yıldan itibaren PTT 1. Lig'de de uygulanacağına işaret eden Bakan Kılıç, "Sizlere yardımcı olmak için her zaman hazırız. Yaptığımız hamlelerle kulüplere gelir getirici bir takım çalışmaların da hayata geçirilmesi konusunda iyi bir noktaya geldik" dedi.

“Kulüplerimiz zorda”
Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören kulüplerin sorunlarına değindi. Demirören, “Mali konularda kulüplerimiz cidden çok zorda. Hem kendi döner yapıları açısından, hem de banka ve sigorta borçlarının geçmişten bu yana birikmesinden dolayı büyük sıkıntıları var" diye konuştu. Demirören, Bakan Akif Çağatay Kılıç’a "Bütün kulüp borçlarını bir arada toplayıp, bütün devlet bankalarına sizlerin desteğiyle bölebilirsek kulüplerimizin yapılandırmasını sağlarız. Borç silme değil, ertelemeyle kulüplerimize büyük destek olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

‘Prim vermedik’
2016 Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkını elde eden A Milli Takım futbolcularına verileceği öne sürülen 500'er bin avroluk primin iptali için açılan davada mahkeme, Türkiye Futbol Federasyonu'na, "Böyle bir kararınız var mı?" diye sordu. TFF'den mahkemeye verilen cevapta, yönetim kurulunun bu yönde karar almadığı belirtildi.

Korkmaz da gönderildi

Kulüplerde hoca kıyımı hız kesmiyor. Mersin İdman Yurdu’nda teknik direktör Bülent Korkmaz’ın sözleşmesi tek taraflı olarak feshedildi. Ligin 5. haftasında 1 puanla son sırada yer alan Mersin ekibinde Mesut Bakkal’ın yerine göreve getirilen Korkmaz, 12 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlikle takımına 9 puan kazandırabilmişti. Korkmaz’ın yerine göreve Hakan Kutlu’nun getirilmesi bekleniyor. 
Vural’a tek taraflı fesih
Yılmaz Vural’ın görevine 5 günde son veren Gençlerbirliği de teknik direktör Yılmaz Vural’ın sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti. Gençlerbirliği avukatı ve yöneticisi Sinan Gürsoy “Yılmaz Hocam ile henüz bir uzlaşma yolu olmadı. Biz, tek taraflı olarak sözleşmesini feshettik. Bundan sonraki süreçte de anlaşma olmadığı takdirde, Yılmaz Hocam hukuk yolunu da seçebilir anlaşma yolunu da seçebilir” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...