Yurt çapında öz yönetim tahriki

Düzenleyen:
Yurt çapında öz  yönetim tahriki

GÜNDEM Haberleri

Bölücü örgütün propaganda unsuru gibi çalışan HDP, şimdi de “öz yönetim” ve “özerklik” taleplerini batı bölgelerinde dillendirmeye hazırlanıyor

Diyarbakır’da açıklanan DTK bildirgesinin ardından “öz yönetim” ve “özerklik” çalışmalarını yürüten HDP, önümüzdeki günlerde “öz yönetimler ve demokratik Türkiye” sloganıyla mitingler gerçekleştirmeye hazırlanıyor.  DTK’nın “öz yönetim” ve “özerkliğe” ilişkin açıkladığı bildirgenin ardından HDP de çalışmalarını bu kapsamda hızlandırmaya başladı. Terörle arasına bir türlü mesafe koyamayan HDP yönetimi, 24 Ocak’ta gerçekleştirilecek kongre öncesinde Batı illerinde “öz yönetim” ve “özerklik” temalı halk toplantıları, çalıştaylar ve konferanslar düzenleme kararı aldı. Toplantıların yanı sıra önümüzdeki haftalarda HDP’nin çağrısı ile Batı illerinde bulunan HDP bileşenlerinin terör olayları nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edilen illere büyük yürüyüş düzenlenecek. Yürüyüşün tarihi ise önümüzdeki günlerde netleşecek.  Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, HDP’nin genel kongresinin 24 Ocak’ta yapılacağını hatırlatarak, konferans gündeminde DTK bildirgesinde yer alan “öz yönetim” ve “özerkliğin” de yer alacağını söyledi. Bilgen, “Türkiye için genel projemiz demokratikleşmedir. Dolayısıyla bu demokratikleşmenin nasıl olabileceğine dair gündemde ne varsa bunlar tartışılacak” dedi. 
‘VEKİLLİKTEN ATMAK KOPUŞTUR’
Öte yandan kapatılan DEP’in eski milletvekillerinden Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Hatip Dicle, HDP milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması gündeme gelince 2 Mart 1994’te yaşadıkları olayı hatırlattı. Dicle, “O zaman ki durumdan, bugünkü siyasetçilerin bir ders almadıkları görülüyor. Kürt halkının siyasi temsilcilerini 1994 yılında olduğu gibi ikinci kez meclisten kovma hareketi, birliğe değil, kopuşa ve ayrılığa hizmet eder” dedi. Dicle, parti kapatmanın bir çözüm olmadığını da sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...