Midyat'ta sahipsiz eşekler soğuktan donmasın diye toplandı

Düzenleyen:
Midyat'ta sahipsiz eşekler soğuktan donmasın diye toplandı

YAŞAM Haberleri

MARDİN'in Midyat İlçesi'nde Belediye ekipleri, soğukta donmamaları için sahipsiz eşekleri toplayarak geçici hayvan barınağına koydu.

Midyat Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Fethi Geçer, topladıkları başı boş hayvanları barınakta beslediklerini ve dondurucu soğuğa karşı koruduklarını söyledi.

Midyat Belediyesi, kar yağışı ve dondurucu soğuk nedeniyle ilçe merkezi ve köylerde sahiplerince terk edilen ve telef olmak ile karşı karşıya kalan yaklaşık 50 eşşeği toplayarak geçici bir barınakta koruma altına aldı. Belediye Muhtarlık İşleri Müdürü Fethi Geçer, topladıkları başı boş hayvanları barınakta barındırdıklarını, beslediklerini ve koruduklarını ifade ederek, "Bölgede etkili olan soğuk hava dışarıda kalan hayvanları çok olumsuz etkiliyor. Belediye Başkanımızın talimatıyla Belediyemiz sınırları içinde bulunan 72 mahallemizdeki sahipsiz eşekleri hem donmamaları hem de bu soğuk kış günlerinde doyurmak için toplayarak hayvan barınağımıza getirdik. Her gün düzenli olarak yemlerini veriyoruz ve bakımlarını yapıyoruz. Eğer toplamasaydık hem yiyecek bir şey bulamamaları hem de soğuktan donarak telef ölebilirlerdi" diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...