'Bol soğanlı-az kıymalı' lahmacun devri kapandı

Düzenleyen: / Kaynak: iha
'Bol soğanlı-az kıymalı' lahmacun devri kapandı

Ekonomi Haberleri  / iha

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), tüketicilerden gelen yoğun şikayetler üzerine lahmacunda et oranını yüzde 25'den yüzde 35'e çıkarttı.

Bu sayede lahmacundaki protein oranı yüzde 4'ten 6'ya yükselecek. Standart dışı lahmacun üretenlere ise para cezası kesileceği açıklandı. Lahmacun için 1 Ocak 2016'da için yeni dönem başladı. Kara fırında odun ateşinde pişen, ismini ve kokusunu duyunca asla vazgeçilemeyen lahmacunda kırmızı et oranı yüzde 25'den yüzde 35'e çıkıyor. Normal standartlarda 3 ila 5 liradan satılan lahmacunun, et oranının denetlemesi yapılacak. Standarda uymayan işletmeler için 14 bin 700 lira para cezası uygulanacak.

Lahmacun işletmecisi Cevat Işık, lahmacunda et oranının yüzde 25'ten yüzde 35'e çıkmasının doğru olduğunu ve ceza uygulamasının yerinde olduğunu belirterek, "Herkes mesleğinin hakkını vermesi gerekiyor. Biz işletme olarak bu duruma seviniyoruz. Denetimleri Tarım İl Müdürlükleri yapacaktır büyük ihtimal" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...