İsraillilerin isteği üzerine 2 Filistinli uçaktan indirildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsraillilerin isteği üzerine 2 Filistinli uçaktan indirildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Atina'dan Tel Aviv'e hareket etmek üzere olan bir uçaktaki İsraillilerin talebi üzerine 2 Filistinli yolcunun dışarı çıkarıldığı bildirildi.

İsrail'in Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, geçtiğimiz pazar günü Yunanistan'ın Aegean Havayolları'na ait bir uçakta bulunan İsrailli Yahudi yolcular, İsrail vatandaşı olan 2 Filistinli ile birlikte aynı uçakta uçmayı reddetti. Söz konusu iki Filistinlinin polis çağrılarak yeniden güvenlik kontrolüne tabi tutulmasına rağmen Yahudileri ikna çabalarının sonuç vermediği belirtilen haberde, ilgili havayollarının "Çareyi Filistinli yolcuları uçaktan indirmekte bulduğu" ifade edildi.

Filistinlilerin ertesi günkü bir uçakla gelmek üzere indirilmesinin ardından uçak bir buçuk saat gecikmeli olarak da olsa hareket edebildi.

Habere göre, Yunanistan'ın Aegean Havayolları konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Yaşanan tartışmanın ardından söz konusu Filistinlilere uçaktan inerek ertesi günkü uçuşla gelmelerinin teklif edildiği, onların da bunu kabul ettiği" savunuldu.

Aegean Havayolları'nın açıklamasında, "Uçaktan indirilen iki kişiye buna razı oldukları için teşekkür ediyor ve yaşanan bu son derece talihsiz olayın tümü için özür diliyoruz" ifadesine yer verildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...