Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şarık Tara'ya 'Türk Sporuna Hizmet Ödülü'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Şarık Tara'ya 'Türk Sporuna Hizmet Ödülü'

SPOR Haberleri  / AA

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), ENKA Vakfı Başkanı ve ENKA Şirketleri Onursal Başkanı Şarık Tara'ya "Türk Sporuna Hizmet Ödülü" verdi.

Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde düzenlenen ödül törenine, TMOK Başkanı Uğur Erdener, Şarık Tara, FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik, FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel ile TMOK üyeleri katıldı. Törende Şarık Tara'ya "Türk Sporuna Hizmet Ödülü" Uğur Erdener tarafından takdim edilirken, TMOK üyeliğinde 25. yılını doldurduğu için altın rozet takıldı.

"Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Kadın ve Spor Özel Ödülü", 1992 Barcelona Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanarak, olimpiyat madalyası elde eden ilk kadın Türk sporcu olan judocu Hülya Şenyurt'a verildi.

Ayrıca TMOK üyeliğinde 25 yılını dolduranlara altın, 15 yılını tamamlayanlara ise gümüş rozet takdim edildi. Altın rozet alanlar arasında Uğur Erdener'in yanı sıra Şenes Erzik de bulundu.

- Hedef, Rio'ya Londra'dan fazla katılım sağlamak

Uğur Erdener, ödül töreninin TMOK açısından özel bir etkinlik olduğuna değinerek, "TMOK'a gönülden hizmet veren üyelerimizi bir vesileyle hatırlamış ve onlarla gönül köprümüzü tazelemiş olduk" dedi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Erdener, federasyonların Gençlik ve Spor Bakanlığının belirlediği hedef doğrultusunda çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:

"Gönlüm, 80 milyona yakın nüfusuyla Türkiye'nin, olimpiyatlarda 200'ü aşkın sporcuyla yer almasını arzu ediyor ancak bu hedefi yakalamak kolay değil. Ülkemizin 2016 Rio Olimpiyatları'ndaki ana hedefi, bir önceki 2012 Londra Olimpiyatları'nın 114 olan katılım sayısını geçmek. Bunun için federasyonlarımız çok çalışıyor. Biz de gerekli desteği veriyoruz. Bu hedefe ulaşmak için takım sporları şart. Beklentimiz, voleybol ve basketbol kadın takımlarının 2016 Rio Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil etmesi."

Türkiye'nin olimpiyat düzenleme kapasitesine sahip bir ülke olduğunu aktaran TMOK Başkanı, "Federasyonlarımız, dünya çapında organizasyonlara imza atıyor. Dünya ve Avrupa şampiyonları ülkemizde sıkça yapılıyor. Türkiye, bugün her türlü büyük spor organizasyonu düzenleyecek spor altyapısına, güce, deneyime ve olanaklara sahip" ifadelerini kullandı.

- Tara: "Ülkemizin ileride olimpiyatları düzenleyeceğine inanıyorum"

İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları adaylık yarışını kaybettiğini hatırlatan Şarık Tara, "2020 Olimpiyat Oyunları'nın İstanbul'da düzenlenmemesi için herhangi bir neden yok diye düşünüyordum. Çeşitli nedenlerden dolayı olmadı ama ben inancımı kaybetmedim. Ülkemizin ileride olimpiyatları düzenleyeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Kendisine verilen ödülün önemine vurgu yapan Şarık Tara, "Şimdiye kadar çok ödül aldım ama bu benim spor alanında aldığım ilk ödül. Benim için çok kıymetli. Hayatımda aldığım en önemli birkaç ödülden biri" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...