Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Romanlara müjde üstüne müjde

Düzenleyen:
Romanlara müjde üstüne müjde

GÜNDEM Haberleri

Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’yle toplumun bütün kesimlerinin sıkıntılarını çözmeyi hedefleyen hükümet, Romanlarla ilgili adımları atmak için gün sayıyor.

İsmail Sonsuz ANKARA
Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’yle toplumun bütün kesimlerinin sıkıntılarını çözmeyi hedefleyen hükümet, Romanlarla ilgili adımları atmak için gün sayıyor. Hükümetin, 2016 Eylem Planı’nda da yer alan Roman vatandaşların problemlerinin çözümüne yönelik çalışmaları Başbakanlık koordine ediyor. AK Parti’nin organize ettiği ‘Roman Çalıştayı’ndan çıkan sonuçların da değerlendirildiği çalışma ışığında 4 ayrı bakanlık tarafından ortak çalışma yürütülüyor.
Aile, Çalışma, Çevre ve Milli Eğitim Bakanlıkları kendi alanlarıyla ilgili çalışmalarda rol üstleniyor. Bu süreçte STK’ların talep ve beklentileri de dikkate alındı. En geç ilkbahara kadar 5 alanda adım atılması planlanıyor. Yürütülen çalışmalar şunlar: 
 Eğitim:  Eğitim düzeyi düşük olan Romanlardan çocuklarını okula gönderenler teşvik alacak.
 Ekonomik destek:  Gelirleri diğer kesimlerden düşük olan Romanlara ‘sosyal destek’ verilecek.
 Konut:  TOKİ, Roman mahalle ve semtlerinde yaşanan sıkıntıların çözümü için ucuz konut inşa edecek.
İşsizlik:  Çeşitli kurs ve organizasyonlarla istihdamı özendirici adımlar, Romanları istihdamın içine çekecek.
 Bürokrasi:  Bürokrasi içinde Romanları temsil eden bir birim oluşturulacak. Böylelikle bürokraside ve kamuda söz sahibi olmaları sağlanacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...