Çocuğunuzun sebze yemesinin püf noktası

Çocuğunuzun sebze yemesinin püf noktası

DÜNYA Haberleri

Yapılan araştırmalar, çocuğunun sebze yemesini isteyen kadınların, hamileliklerinde bol sebze yemeleri gerektiğini gösteriyor.

Çoğu anne, çocuğunun sebze yememesinden yakınır. Yapılan araştırmalar, çocuğunun sebze yemesini isteyen kadınların, hamileliklerinde bol sebze yemeleri gerektiğini gösteriyor.

Bebeklerin meyve ve sebzelerin tadını daha anne karnındayken aldığı belirlendi. ABD'de Philadelphia'da Monell Centre kuruluşunda araştırmacı olan Dr. Julie Mennella, "Araştırmamız, açık bir şekilde şunu gösteriyor: Hamilelikte bol sebze ve meyve tüketilmesi halinde bunların çocukları da ilerki hayatlarında meyve ve sebze yemeğe eğilimli oluyor" dedi.

Bebeklerin emzirilmesi sırasında da anne sütünden de bu tatların alınabildiği, dolayısıyla sadece hamilelikte değil, emzirme sırasında da annelerin bol miktarda meyve ve sebze tüketmelerinin çok önemli olduğu ifade edildi.




nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...