Kosovalı Bakan'dan tuhaf Osmanlı çıkışı

/ Kaynak: İHA
Kosovalı Bakan'dan tuhaf Osmanlı çıkışı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Kosova Eğitim Bakanı Ramë Buja, tarihin değiştirilemeyeceğini belirterek, Osmanlı Devleti'ne "işgalci" ifadesi dışında başka bir sıfat verilemeyeceğini söyledi.

Kosova Eğitim Bakanı Ramë Buja, Priştine'de çıkan "Bota Sot" gazetesine verdiği mülakatta, Kosova tarih kitaplarında nefret içeren ifade ve paragrafların kaldırılmasını değerlendirdi. Bakan Buja, tarihin değiştirilmesi değil, Kosova'da Arnavutça tarih kitaplarında nefret içeren ifadelerin kaldırılmasının olabileceğini, bu yöndeki çalışmaların 2004 yılında Avrupa Komisyonu tarafından ortaya atılan ve tarih kitaplarında kin, nefret ve hakaret içeren ibarelerin kaldırılmasına dair talebin yerine getirilmesiyle bağlantılı olduğuna işaret etti. Buja, "Tarihin değiştirilmesi asla düşünülemez" dedi.
Arnavut tarihinin değiştirildiğine dair söylentilere cevap veren Bakan Buja, Osmanlı Devleti'ne "işgalci" dışında başka bir tarif yapılamayacağını ve başka bir sıfat verilemeyeceğini söyledi.
Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 2011 yılının Ağustos ayında Kosova'ya yaptığı ziyaret sırasında Kosova Eğitim Bakanı Buja ile düzenlediği basın toplantısında, Avrupa Komisyonu'nun talebi uyarınca Kosova'da tarih kitaplarında yer alan Osmanlı ve Türkler hakkında kötü ifadelerin çıkarılmasını ortaya atmıştı. Dinçer'in bu talebi, Kosova basını ve bir kısım aydınlar tarafından "Türkiye'nin Arnavutların tarihini değiştirmek arzusu" olarak görülmüş, bu talebe karşı beklenmedik sert tepkiler oluşmuştu.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...