Kanser avcısı molekül 2 ay sonra Türkiye'de

Kanser avcısı molekül 2 ay sonra Türkiye'de

GÜNDEM Haberleri

Lenfoma ve lösemi tedavisinde kemoterapisiz dönemi başlatacak molekül tekniği, çok yakında Türkiye'de kullanıma girecek.

nbsp;Amerikan Hastanesi Hematoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Burhan Ferhanoğlu, lenfoma ve lösemiler için doğrudan kanserli hücreleri hedef alan ve nbsp;'akıllı moleküller' adını taşıyan ilacın 2 ay içinde Türkiye'de kullanılmaya başlanacağını söyledi. Ferhanoğlu, Sağlık Bakanlığı'nın son derece hızlı karar aldığını, bu molekülün araştırma maksatlı kullanılacağını kaydetti. Bu molekülün yan etkilerinin kemoterapiyle kıyaslanmayacak kadar düşük olduğunu vurgulayan Ferhanoğlu, "10 yıl öncesine göre taş devrinden, çok daha akıllı moleküllere geçmeye başladık" dedi. nbsp;Önceki gün gazetemizde çıkan haberde kanserde yeni tedavi yöntemini anlatan Prof. Ferhanoğlu, geçen yıl aralık ayında ABD'de Amerikan Hematoloji Derneği tarafından düzenlenen toplantıda ipuçlarını aldıkları akıllı moleküllerle ilgili önemli bilgilere sahip olduklarını, bunu kısa sürede Türkiye'ye getirmek ve bu araştırmaların Türkiye kolunu oluşturmak için harekete geçtiklerini söyledi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...