Yürek yakan dram ödül getirdi

Yürek yakan dram ödül getirdi

DÜNYA Haberleri

Dünya Basın Fotoğrafı (World Press Photo) ödüllerinin sahipleri belli oldu. "Yılın Basın Fotoğrafı Ödülü", İsveçli fotoğrafçı Paul Hansen'a verildi.

Dünya Basın Fotoğrafı (World Press Photo) ödüllerinin sahipleri belli oldu. "Yılın Basın Fotoğrafı Ödülü", İsrail bombardımanı sonrasında cenaze merasimi için Filistinli çocukların cansız bedenlerinin kollar üzerinde taşındığı fotoğrafa verildi.

Basın alanında dünyanın en prestijli yarışması olan Dünya Basın Fotoğrafı yarışmasında, 2012'deki olaylarla ilgili en çarpıcı fotoğraflar yarıştı. 2 Filistinli kardeşin kefenlere sarılı bedenlerinin Gazze'nin dar sokaklarında taşındığı yürekleri yakan dram, İsveçli fotoğrafçı Paul Hansen'a birincilik ödülü getirdi. Perulu jüri üyesi Mayu Mohanna, fotoğrafta çocukların masumiyetiyle insanlardaki ızdırap arasındaki tezadın mükemmel bir şekilde yansıtıldığını ifade etti. Mohanda, "Bu benim hiç unutmayacağım bir fotoğraf oldu" dedi.

Hansen'in 20 Kasım'da çektiği fotoğrafta, evleri İsrail tarafından yıkılan 2 yaşındaki Suhaib Hicazi ile 3 yaşındaki abisi Muhammad'in cansız bedenleri görülüyor. Minik bedenler, büyük bir keder içindeki amcaları tarafından taşınırken, çocukların yine bombardıman sonucu ölen babalarının naaşı da arkadan getirilirken görülüyor.

Sevdiğini köpek balığı saldırısında kaybeden birinin acısı, Olimpiyatlar'da altın madalya kazanmanın sevinci, Suriye'deki işkenceler ve Antarktika'daki penguenler gibi hayatın acı-tatlı her anını en mükemmel şekilde yansıtan fotoğraflarda 9 kategoride, 32 ülkeden 54 fotoğrafçı ödül kazandı



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...