BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımızın tadı

Ağzımızın tadı

Soğanı ayıklayın, havucu kazıyın, pırasanın dış kabuklarını temizleyin. Kerevizin ve patatesin kabuklarını soyup patatesi kalın halkalar şeklinde doğrayın.



Sebze çorbası MALZEME: 3 çorba kaşığı katıyağ, 3 adet orta boy soğan, 1 adet orta boy havuç, 1 adet pırasanın beyaz kısmı, 1 adet küçük kereviz, 8 bardak et suyu, 3 adet orta boy patates, tuz ve karabiber. HAZIRLANIŞI: Soğanı ayıklayın, havucu kazıyın, pırasanın dış kabuklarını temizleyin. Kerevizin ve patatesin kabuklarını soyup patatesi kalın halkalar şeklinde doğrayın. Kalan sebzelerin tümünü yıkayıp iri parçalar halinde doğrayın. Yağı bir tencerede eritin, iri doğranmış sebzeleri birkaç dakika bir kevgirle karıştırarak pişirin. Et suyunu ilave edin. Patatesleri kaynamaya başlayınca ilave edin. Tuz ve biberini serpin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Çorbayı blendırdan geçirin. Tekrar kaynatarak istediğiniz kıvama getirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun...
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT