Bilgi Evi kitabı sevdiriyor

Bilgi Evi kitabı sevdiriyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Ötüken Neşriyat tarafından Zeytinburnu Bilgi Evlerine bağaşlanan kitaplar arasında Tarık Buğra, Peyami Safa, Cengiz Aytmatov, Ömer Seyfettin, Cengiz Dağcı, Ahmet Hamdi Tanpınar, Orhan Okay, Ahmet Turan Alkan, Arif Nihat Asya gibi usta yazarların kitapları yer alıyor.

Ötüken Neşriyat, Zeytinburnu Bilgi Evi kitap kurtları için 883 kitap bağışladı. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın bu anlamlı son derece güzel hediye üzerine: "Nihâi hedefimiz Türk ve dünya tarihini aydınlatacak insanların Zeytinburnu'ndan yetişmelerini sağlamak ve çocuklarımızın, gençlerimizin bilgiye hassasiyet, samimiyet içerisinde yetişmelerine yardımcı olmaktır" şeklinde konuştu. Başkan Aydın, Bilgi Evleri'nin asıl sahiplerinin ilçe sâkinlerinin olduğunu ve Bilgi Evlerinde bilgiye ulaşmak, yararlanmak istedikleri ne varsa bizlerin hazır olarak beklediklerini belirterek konuşmasına şöyle devam etti: "Ötüken Neşriyat olarak Bilgi Evlerimize yaptığınız kitap bağışıyla Zeytinburnu halkını okutma konusundaki hassasiyetimize destek ve Bilgi Evlerimizin daha da zenginleşmesine vesile olduğunuz bu anlamlı jestiniz için şahsım ve Zeytinburnu halkı adına teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum" dedi.

##tgvideo##

Okumak, "boş vakte' bırakılmayacak kadar değerlidir
1964'den itibaren çalışmalarına başlayan ve içeriğinde yılların deneyimini barındıran Ötüken Neşriyat, Bilgi Evi kitap kurtları için 883 kitap bağışladı. Bağışlanan kitaplar arasında neler yok ki? nbsp;Canlı ve yoğun üslubu derin tipleriyle beraber, belli kalıplaşmış fikri ispatlama, yorumlama, propagandasını yapma endişesi olmadan yazan 'dengeli' nbsp;yazarımız, aynı zamanda Osmanlı kuruluş devrini anlatan romanıyla 'Osmancık' kitabının yazarı Tarık Buğra, nbsp;birbirinden giderek kopmaya ve birbirini reddetmeye başlayan iki hayat tarzı arasında yaşanan çatışmayı "ancak bu kadar güzel anlatılabilinir?" dedirten "Fatih Harbiye" romanıyla Peyami Safa, Kırgız diyârının dünyaya açılan penceresi ayrıca 'Beyaz Gemi' adlı eserin yazarı Cengiz Aytmatov, küçüklüğümüzün eşsiz nâdide eserlerinden bizlere iftira atmanın sancısını çektirme hissiyatını yaşatan eseri "Kaşağı"nın yazarı Ömer Seyfettin, nbsp;yakın zamanda (2011) ahirete intikâl eden Türkiye'yi hiç görmediği halde eserlerini Türkiye Türkçesi ile yazan arkasında büyük bir okuyucu kesimi yetim bırakan Cengiz Dağcı, hem Ahmet Hamdi Tanpınar'ın hem de Mehmet Kaplan'ın öğrencisi olma onuruna erişmiş edebiyat severlerinin kendisini Ahmet Mithat, Beşir Fuat, Mehmet Âkif, Ahmet Hamdi Tanpınar ve Nurettin Topçu üzerine yazdıklarıyla tanınan, edebiyatımızın alçakgönüllü mülayim amcası sıfatlarını alan Orhan Okay, Altıncı Şehir kitabıyla ikamet ettiği Sivas şehri üzerinden tüm Türkiye'nin yaşamış olduğu değişimi anlatarak dikkatleri üzerine çeken nükteli yazılarıyla da ayrıca kendisinden bahsettiren yazar Ahmet Turan Alkan ve diğer önemli yazarların olduğu Ali Çolak, Arif Nihat Asya gibi usta yazarlarının kitaplarıyla dolu bağışta bulunan bizi bu hazineye ulaştıran Ötüken Neşriyat'a teşekkür ederiz.

Yılda 80.000 ödünç kitap alınıyor
Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri bol alternatif çeşitleriyle, verimli ve birbirinden değerli kitaplarıyla kütüphanelerinde üyeleri ile buluşmaya devam ediyor. Her yıl güncellenen kitap listesi ve küçükten büyüğe her insanın ihtiyacını karşılamaya yönelik yapısıyla kütüphanelerimiz kıymetli okuyucularımızla beraber gelişmektedir. Resmi kayıtlarımıza göre yılda ortalama 80.000 ödünç kitap vererek mahalle sakinlerimizin düşünce dünyasının zenginleşmesine yönelik katkı sağlamaya çalışıyoruz. Kütüphanelerimizin raflarında çocuk kitaplarından 100 temel esere, Dünya ve Türk edebiyatında roman şiir hikâyeden, fantastik bilim kurguya, biyografiden denemeye, araştırma ve ansiklopedilere kadar farklı tür okuyucu kitlesine hitâp eden eserlerle üyelerine hizmet veren Bilgi Evleri'nin bünyesine yepyeni kitaplar eklendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...