Ergenekon'da 276.duruşma başladı

Ergenekon'da 276.duruşma başladı

GÜNDEM Haberleri

Ergenekon davasında söz alan İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'in salonda hazır bulunduğunu ve tanık olarak dinlenilmesini istediklerini belirtti. Bu arada Ergenekon Davası nedeniyle Silivri Cezaevi önüne toplanan grup, bariyerleri aşarak duruşma salonuna girmek isteyince jandarmanın müdahalesi ile karşılaştı.

Ergenekon davasında söz alan İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'in salonda hazır bulunduğunu ve tanık olarak dinlenilmesini istediklerini belirtti.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının 276. celsesi başladı. Duruşmada CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 52 tutuklu sanık hazır bulundu. Duruşmanın başlamasından önce salonda bulunan CHP milletvekilleri ile jandarma görevlileri arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Duruşma öncesinde avukatlar bölümüne oturmak isteyen CHP Milletvekili Umut Oran ile jandarma görevlileri tartıştı. Oran, uzun uğraşlar sonucunda avukatlar bölümüne oturdu. Tartışma sırasında Oran jandarma görevlilerine, "10 dakikalık yolu 3 saatte geldik. Neden o tarafa geçemiyoruz. Mülteci miyiz biz?" dedi.

Bazı izleyiciler sanıkları alkışlarken, bazıları da "Alkış yapmayın salondan atılırız" diyerek uyardı. Sanıklardan İlker Başbuğ, Mehmet Haberal, Mustafa Balbay ile Tuncay Özkan içeri girdiğinde bütün izleyiciler ayağa kalktı. Alkışlarla karşılanan sanıklar, salondakileri el sallayarak selamladı.

Duruşmanın başlamasından önce sanık Tuncay Özkan duruşmayı izleyenlere dönerek, "Vicdanın sembolü oldunuz. Vicdanı bu vicdansızlara öğretin. Yedi düvele öğrettiniz, bunlara da öğretin" dedi.

Mustafa Balbay ise, "4. yargı paketinde neyin çıkacağını biliyorum. 5. yargı paketi çıkacak. Hukuku matruşkaya çevirdiler. İnanmayın" diye bağırdı.

Daha sonra heyet duruşma salonuna geldi. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, duruşmayı izleyenleri 'sessiz olmaları' konusunda uyardı. Başkan Özese, davaya gelen yazılarla ilgili taraflara bugün söz verileceğini söyledi.

Sanık avukatları yoklaması sırasında söz alan İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, Genelkurmay eski Başkanı Işık Koşaner, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Metin Ataç, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ve eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Atilla Işık'ın duruşmada hazır olduklarını belirterek, tanık olarak dinlenmelerini istedi. Bu dört komutan da Temmuz 2011'de görevlerinden istifa etmişti.

SAVCI, KOMUTANLARIN DİNLENMESİNİ REDDEDİLMESİNİ İSTEDİ
Ergenekon davasında savcı, eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner, eski Jandarma Genel Komutanı Atilla Işık, eski Hava Kuvvetleri Komutanı Aydoğan Babaoğlu ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Metin Ataç'ın tanık olarak dinlenilmesi yönündeki avukatların taleplerinin reddedilmesini istedi.

Ergenekon'da 276.duruşma başladı

CHP'Lİ VEKİL BARİYERE TAKILDI
Ergenekon Davası'nı takip etmek üzere Silivri'deki salona girmek için polis barikatının üzerinden atlamaya çalışan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, düşerek yaralandı. nbsp;
Silivri'deki Mahkeme salonuna girmek isteyen CHP Milletvekili Tanal önce polislerle tartıştı ardından da barikatı aşmaya çalıştı. Polis barikatının üzerinden atlamak isteyen Tanal, dengesini kaybederek iki dizinin üzerine düştü. Ayağının kırılmış olabileceği iddia edilen Tanal, duruşma salonu yakınında bekletilen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

SİLİVRİ CEZAEVİ ÖNÜNDE MÜDAHALE nbsp;
Ergenekon Davası nedeniyle Silivri Cezaevi önüne toplanan grup, bariyerleri aşarak duruşma salonuna girmek isteyince jandarmanın müdahalesi ile karşılaştı. nbsp;
Sabah saatlerinden itibaren Ergenekon Davası'nı izlemek üzere Silivri Cezaevi'ne gelen gruplar, duruşma salonuna yaklaştırılmadı. Cezaevi çevresinde kurulan güvenlik çemberinin dışında bekletilen grup, bir süre sonra duruşma salona girmek için bariyerlere yüklendi. Bunun üzerine jandarma ekipleri gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Grup üyeleri ile jandarma arasında zaman zaman arbede yaşandı. Silivri Cezaevi önündeki gerginlik devam ediyor.

TANIK DİNLETME TALEBİNE RET nbsp;
Mahkeme, İlker Başbuğ'un da aralarında bulunduğu sanık avukatlarının tanık dinletme taleplerini reddetti. Başbuğ'un avukatı, Genelkurmay eski Başkanı Işık Koşaner, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Metin Ataç, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ve eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Atilla Işık'ın duruşmada hazır olduklarını, tanık olarak dinlenmelerini istediklerini belirtmişti. nbsp; nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...