Tuvaldeki İstanbul 2013

Tuvaldeki İstanbul 2013

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Mart Kolleksiyon Sanat Galerisi, Faruk Cimok'un "2013 İstanbul Resimleri" sergisini Ankaralı sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. 19 Şubat'ta (bugün) açılacak sergi, 11 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek.

Mart Kolleksiyon Sanat Galerisi, Faruk Cimok'un "2013 İstanbul Resimleri" sergisini Ankaralı sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. 19 Şubat'ta (bugün) açılacak sergi, 11 Mart'a kadar ziyarete açık olacak.
Tarih şehri İstanbul, eskiden beri pek çok sanatçının aktarımlarında dile getirilmiş, biçimlendirilmiş, şiirleştirilmiş bir efsane kenttir. Ve İstanbul'un resmedilmesi denildiğinde yaşayan önemli ressamlardan Faruk Cimok hemen akla geliverir. Cimok, izleyiciye sunacağı bu son dönem çalışmalarıyla, günlük yaşamdan kesitleri, evrensel sanat imgesine dönüştürerek döneminin en güzel örneklerini çok figürlü, çok boyutlu çalışmaları ile buluşturacak.
Sanatçı için bu kenti resmetmek aynı zamanda yaşadığı an'a, mekâna, çağa tanıklık etmek, yıllar sonrasına hatırlanacak görüntüler bırakmak anlamına da geliyor.

##tgvideo##

Kompozisyonlarında olabildiğince doğal algılamalara ve gerçek görüntülere yer veriyor. Nesnel bir biçimde algılanıp ortaya koyulan bu görsel gerçeklik, Cimok'un resimlerinde yerini şiirsel bir anlatıma bırakır. Daha önceki çalışmalarında modern kent yaşamına ve onun getirdiği yabancılaşmaya karşı belirlediği "hicivsel tavır" burada yerini daha çok anlatımcılığa ve belli oranda objektif bakış açısına bırakıyor. Yaşadığı zamana sadık kalarak, çevresinde gelişen günlük hayattan yaşam kesitlerini, keskin bir gözlem gücü ve nostaljik bir hava ile tuvaline aktaran sanatçının resimlerindeki strüktürel doku, pentür dili ve boya kullanım tekniğinde bu nostaljik havayı destekler niteliktedir. Cimok'un yapıtlarında teknik duyarlılık, evrensel ölçüt ve kurallar ağır basar. "Malzemeye dayalı" kendine özgü yöntemler kullanarak özel bir teknik geliştiren sanatçı eserlerinde empresyonist renk ışık anlayışı ile klasik bir çizim ustalığını birleştirmiştir. O kalabalıkları resmetmeyi sever, kalabalıklarda o'nun resimlerini seyretmeyi. Bu yüzden sanat dünyasında sarsılmaz, sağlam ve ayrıcalıklı özel bir yere sahiptir.
nbsp; nbsp;
Faruk Cimok kimdir? nbsp;
Ressam Namık İsmail, Hüseyin Avni Lifij, Şevket Dağ gibi Kafkasya kökenli olup 1956 yılında Hatay-Reyhanlı'da doğdu. 1979 Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nden mezun oldu. Aynı yıl ilk kişisel sergisini açtı. O tarihten günümüze kadar 23 kişisel sergi ile sanat severlerle buluştu. Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde ve özel atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.
Bilgi için, Tel:(0312) 447 42 52 - www.farukcimok.com


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...