Maketten ev satışına sigorta

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Maketten ev satışına sigorta

Ekonomi Haberleri  / İHA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, maketten ev satışını engellemek için değil, sigorta ve garanti altına alarak vatandaşların mağduriyetini önlemek için çalıştıklarını söyledi.

Bakan Bayraktar, kendisine yapılacak basın konutları ile ilgili soru soran gazetecilere, "Hiç parası olmayana konut yok. Biraz para biriktireceksiniz" diyerek espri yaptı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Swiss Otel'de düzenlenen 2. Uluslar arası Yeşil Binalar Zirvesi'ne katıldı. Toplantı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Bayraktar, kentsel dönüşüme ilişkin önemli mesajlar verdi.
Enerji tasarruflu binalar konusundaki bir soruyu yanıtlayan Bakan Bayraktar, "Yeni ruhsat alan binalar, enerji tasarruf belgesi mutlaka almak zorunda. Enerji tasarruf bina olmaz ise iskan müsaadesi alınamıyor.
Eski binalarda da montalama ya da ısı yalıtım yapılan binaları kontrol ediyoruz. Onlara da enerji kimlik belgesi veriyoruz. Önümüzdeki 20 yıl içerisinde kentsel dönüşüm kapsamında binalarımızın yüzde 90'ını enerji tasarruf bina haline getirmeyi planlıyoruz. Bizim enerjiye ödediğimiz toplam para yıllık 55 milyar dolar ile 70 milyar dolar arasında değişiyor. Ekonomi geliştikçe enerji sarfiyatı artıyor. Eğer biz sadece binalarımızı enerji tasarruflu bina haline getirirsek yüzde 30 ile 40 arasında binalarda enerji tasarrufu sağlayacağız. Toplamda da yüzde 10 ila 15 arasında bir tasarruf sağlamış olacağız.
Binalarımızın tamamını enerji tasarruflu bina haline getirirsek 8 ile 15 milyar TL arasında yıllık bir tasarruf sağlamış olacağız" dedi.
Kayaşehir'in iddialı bir proje olduğunu vurgulayan Bakan Bayraktar, "Hakikaten iddialı bir şehir. Bilmiyorum kayabaşını gezenler varsa orasının iddialı bir şehir olduğunu görür. Lüks değil kaliteli bir şehir, pahalı değil her gelir grubunun barınabileceği bir şehir. Metro da oraya gelecek. Bütün sosyal donanımlar bittikten sonra, 3. boğaz köprüsü çevre yolu da oradan geçecek. Havalimanı ile birlikte Kayabaşı dünya ölçeğinde çok iddialı bir şehir olacak. İstanbul'un ve Türkiye'nin marka değerini arttıracak. Kentsel dönüşüm açısından çok rahatlama getirecek bunu göreceğiz" diye konuştu.
Erdoğan Bayraktar, önümüzdeki Ispartakule'nin de daha çok değerleneceğini tahmin ettiğini ifade ederek, "Ispartakule'de yeri olanlar, evi olanlar zaman içerisinde çok karlı çıkacak onu söyleyebilirim. Ispartakule tek başına değil. Bir tarafında Bahçeşehir, Kayabaşı ve Resneli ile bütünleşiyor orası" ifadelerini kullandı.




Bayraktar çok tartışılan maketten ev satışı konusundaki bir soru üzerine şunları söyledi:
"Maketten konut satışı konusunda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilendirilmiştir. Gümrük Bakanlığımız bu konuda çalışmalar yapmaktadır. Maketten satış yapılmasını engellemek değil, sigorta altına, garanti altına almak, maketten konut alan vatandaşlarımız mağdur edilmemesi yönünde çalışmalarımız var"
Bakan Bayraktar, Kayaşehir'de yapılması planlanan basın konutları ile ilgili soru soran gazetecilere, "Hiç parası olmayana konut yok. Biraz para biriktireceksiniz" diyerek espri yaptı.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...