Göktaşına ait parçalar bulundu

/ Kaynak: AA
Göktaşına ait parçalar bulundu

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Rusya'nın Çelyabinsk bölgesine düşerken ortaya çıkarttığı sonik patlamalarla 1200 kadar kişinin yaralanmasına yol açan göktaşına ait parçalar bulundu.

Rusya'nın Çelyabinsk bölgesine düşerken ortaya çıkarttığı sonik patlamalarla 1200 kadar kişinin yaralanmasına yol açan göktaşına ait parçalar bulundu.
Rusya Bilimler Akademisi'nden yapılan açıklamada, bölgedeki küçük bir göl yakınında bulunan alışılmadık bazı taşlar üzerinde yapılan kimyasal analizlerin bu parçaların uzaydan geldiğini gösterdiği belirtildi.
Rus devlet ajansı RIA Novosti'ye konuşan, Rusya Bilimler Akademisi üyesi Viktor Grohovsky, "Çerbakul gölü yakınındaki bir maddeye ait parçaların meteorit alaşımına ait olduğunu teyit ediyoruz" dedi.
Grohovsky'nin bağlı bulunduğu Urallar Federal Üniversitesi'nin internet sitesinde yayımlanan ayrı bir açıklamada da elinde küçük, gözenekli siyah renkte bir taş tutan bir kişiye ait bir fotoğraf yer aldı. Bulunan meteoritin, bilimsel adı kondrit, çok bilinen bir kumlu göktaşı grubuna ait olduğu kaydedilen açıklamada, yüzde 10'u demirden oluştuğu belirlenen parçanın büyük ihtimalle Çerbakul Meteoriti olarak adlandırılacağı ifade edildi.
Çelyabinsk kenti üzerinden geçtiği sırada Hiroşima'ya atılan atom bombasının 30 katı kadar bir enerjinin açığa çıkmasına yol açan göktaşının atmosfere girerken ortaya çıkarttığı sonik patlamalar sonucu 5000 bin kadar evin camları kırılmış, aralarında çocukların da bulunduğu 40 kadar ciddi yaralanan kişi hastanelerde tedavi altına alınmıştı.

TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...