Kaymakam kardeşliği

Kaymakam kardeşliği

GÜNDEM Haberleri

18 aydır PKK'nın elinde olan kaymakam vekili Kenan Erenoğlu için başlatılan internet kampanyasının ardından meslektaşları çıktı. Bir devlet görevlisi "Kenan kurtulana kadar eylemlerimiz sürecek" dedi.

Terör örgütü PKK'nın 9 Ağustos 2011'de Muş'tan Diyarbakır'a giderken kaçırdığı kaymakam adayı Kenan Erenoğlu, hâlen PKK tarafından alıkonuyor. Geçtiğimiz çarşamba günü kaçırılmasının ardından tam 18 ay geçen Kenan Erenoğlu için en büyük adım meslektaşları olan bir kaymakamdan geldi. Kırklareli'ne bağlı Pınarhisar Kaymakamı Mevlüt Özmen, Erenoğlu için sosyal medyada seferberlik başlattı. Kampanya, Özmen'in arkadaşı karikatürist Erdil Yaşaroğlu'nun yanı sıra Emre Uslu, Önder Aytaç gibi isimlerin desteğiyle çığ gibi büyüdü. Cuma günü saat 22'de devam ettirilen Twitter kampanyası, dünya üzerinde Trend Topic listesine girmeyi başardı. Kampanyanın içinde yer alan ancak ismini vermeyen bir devlet görevlisi, "Kenan kurtulana kadar eylemlerimiz devam edecek. Kenan için kaçırıldığı gün ve saat olan, her cuma saat 15'te Türkiye'deki kaymakamlıklardan beyaz güvercin uçurmayı planlamıştık. Ancak ailesi sıcak bakmadı" dedi. Kamu Yöneticileri Derneği Başkanı Salih Altun ise, şunları söyledi: "Bizim maksadımız olayı akıllarda tutmak. Arkadaşımızı çok seviyoruz. Bütün kaymakamlar, Kenan'ın ailesidir. Kenan'ın ailesinin müsterih olmasını istiyoruz. Bu kampanya, bir paylaşımla ortaya çıktı. Sosyal medyanın, kaymakamlar arasında yayılması bir zaman aldı. Devlet terbiyesine uygun hareket etmek durumundayız. Bugün kaymakamlara, sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın verdiği destek, şevkimizi artırıyor. Türkiye'nin girdiği kardeşlik sürecinde, Kenan açısından da olumlu sonuçlar alınacağını düşünüyoruz. Bu hususta gerekli çalışmaların yapıldığından da hiçbir şüphemiz yok."


Kaymakam kardeşliğiKaçırılan kaymakam adayı ve askerlerin yakınlarının çığlığını 13 Şubat tarihli gazetemizde duyurmuştuk.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...