Gazetecilerden BIDEN’a tepki

Düzenleyen:
Gazetecilerden BIDEN’a tepki

GÜNDEM Haberleri

ABD Başkan yardımcısı Joe Biden’ın Türkiye ziyareti çerçevesinde sadece birbirine çok yakın siyasi görüşte olan gazetecilerle görüşmesi Türkiye’de geniş medya çevrelerinde tepkiyle karşılandı.

Biden’ın tavrından rahatsız olan bir grup gazetecinin yayınladığı bildiri özetle şöyle: “Joe Biden’ın birbirine çok yakın siyasi görüşleri ile tanınan 4 gazeteciyi özellikle ve dikkatle seçildiğini düşünüyoruz. Hâlbuki daha evvel Sayın Biden, “Hükümetler, basın veya ifade özgürlüğü olmadan adil ve şeffaf bir şekilde idare edemezler.” şeklinde görüşlerini ifade etmişti. Maalesef bugün görüyoruz ki Biden, çok sesli ve renkli olan Türkiye medyasının büyük bir kısmını görmezden gelmiştir.” Bildiriye imza atan isimler şunlar: Yıldıray Oğur, Ceren Kenar (Türkiye Gazetesi), Ardan Zentürk, Murat Çiçek, Fadime Özkan (Star), Merve Şebnem Oruç (Yeni Şafak), Nagehan Alçı (Milliyet), Nihal Bengisu Karaca, Özcan Tikit (Habertürk), Yahya Bostan, Yunus Göksu (Sabah), Murat Kelkitlioğlu (Akşam)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...