Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakanın odası önünde oturma eylemi

- Güncelleme:
Başbakanın odası önünde oturma eylemi

TÜRKİYE Haberleri

Kendilerine "Barış Anneleri" adını veren ve aralarında BDP milletvekillerinin de bulunduğu bir grup, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın meclisteki makam odası önünde oturma eylemi yaptı.

BDP'nin grup toplantısına katılan ve kendilerine "Barış Anneleri" adını veren kadınlar, BDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak ve bir grup milletvekiliyle birlikte aynı katta bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'deki makamının önünde oturma eylemi yaptı. TBMM'de görev yapan polisler, BDP'lileri uyardı. BDP'lilerle polis arasında kısa bir tartışma yaşandı. Bu sırada çekim yapmak isteyen medya mensuplarıyla da polis arasında tartışma çıktı. Bir süre oturan kadınlardan Havva Kuran, oturduğu yerden Kürtçe ve Türkçe karışık "Askerler ölüyor, çocuklarımız ölüyor. Çözüm istiyoruz. Barışın, çözümün anahtarı Önder Apo'dur" diye bağırdı. Daha sonra kadınlar BDP'li milletvekilleriyle birlikte BDP grup odalarının bulunduğu tarafa geçti. nbsp;BDP'lilerin eylemlerini bitirmelerinden kısa bir süre sonra Başbakan Erdoğan, TBMM'deki makamından ayrıldı.
nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...