Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

THY Genel Müdürü Kotil: İran'dan uçuş sayımızı artırmasını istiyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
THY Genel Müdürü Kotil: İran'dan uçuş sayımızı artırmasını istiyoruz

Ekonomi Haberleri  / AA

THY Genel Müdürü Kotil, İran'dan uçuş sayısını artırmasını istediklerini belirterek, "Bu, hem İran hem de bizim yararımıza olacaktır" dedi.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, "İranlı yetkililerden uçuş sayımızı arttırmalarını istiyoruz. Bu hem İran, hem de bizim yararımıza olacaktır" dedi.

Başkent Tahran'daki Azadi Oteli'nde düzenlenen "2016 İran Havacılık Zirvesi" sonrasında AA muhabirine açıklama yapan Kotil, “İran'a yaptırımlar uygulandığı dönemde bu ülkenin yanında olduğumuz gibi bundan sonra da İran'daki çalışmalarımızı arttırmayı düşünüyoruz. İranlı yetkililerden uçuş sayımızı arttırmalarını istiyoruz. Bu hem İran, hem de bizim yararımıza olacaktır” ifadelerini kullandı.

İran'a yönelik uygulanan ekonomik ambargolar döneminde de bu ülkedeki çalışmalarına önem verdiklerini vurgulayan Kotil, "Biz İran'da hep uçuşlarımızı arttırarak bugüne geldik. Daha önce sadece Tahran'a uçarken buna 6 şehir ekledik. Tahran'daki sefer sayımız 6'ya çıktı" şeklinde konuştu.

Yaptırımların kalkmasının ardından, İranlıların yanı sıra yabancı ülkelerden de yolculukların artacağına dikkati çeken Kotil, "Burada iş yapmak isteyen Alman, Fransız herkes buraya gelecek. Bu gelişler için daha çok sefere ihtiyaç olacak. Allah nasip etsin, İran havayolları çok çabuk büyüsün ve bu açığı gidersin. Ama bu aradaki boşluğun giderilmesi gerekiyor. Biz bu açığı gidermeye hazırız" dedi.

Kotil şöyle devam etti:

"İran'ın, THY'ye daha çok sefer koyması gerekiyor. Çünkü biz İstanbul üzerinden 110 Avrupa, dünya toplamında 236 şehire uçuyoruz. Bu konuda bizim gibi bir hava şirketi yok. Diğer şirketlerin sefer koymasını beklemektense, sivil havacılık anlaşmalarıyla ambargo döneminde İran tarafından THY'ye uygulanan kısıtlamalar kaldırılmalı ve bu ülkeye daha fazla sefer düzenleyebilmeliyiz. İranlı yetkililerden uçuş sayımızı arttırmalarını istiyoruz. Bu hem İran, hem de bizim yararımıza olacaktır."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...