Vali Toprak: Terör bağlantısı yok

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Vali Toprak: Terör bağlantısı yok

GÜNDEM Haberleri  / DHA

İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir'deki patlamanın terör bağlantısının bulunmadığını, Ekrem Cire'nin de herhangi bir oluşumla ilişkisi olmadığını kaydetti.

İzmir'in Buca İlçesi'ndeki bir evde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 39 yaşındaki Ekrem Cire'nin yaklaşık bir hafta önce video paylaşım sitesinde, kutular içinde barut ile havalı tüfekler için üretilen ve havada patlayan, içi barut dolu hedeflerin görüntülerini yayınladığı ortaya çıktı.

Öte yandan evde yapılan incelemelerde, 'patlayan hedef' olarak adlandırılan malzemenin yapımında kullanılan bir miktar potasyum sülfat da bulundu.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, patlamanın terör bağlantısının bulunmadığını, Cire'nin de herhangi bir oluşumla ilişkisi olmadığını kaydetti. Olayda hayatını kaybeden Ekrem Cire'nin evinin bir bölümünü imalathane gibi kullandığı, 'patlayan hedef' yapımında kullanılan maddeleri mikser benzeri makinede karıştırdığı, ortamda biriken gazın sıkışarak patlamaya neden olduğunun düşünüldüğü öğrenildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...