Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriyelileri ağır sektörler bekliyor

Düzenleyen:
Suriyelileri ağır sektörler  bekliyor

Ekonomi Haberleri

Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren mermerciler, "Zor olduğu için insanlar bizim mesleğimizi yapmak istemiyor. Suriyelilerle eleman sıkıntısını aşabiliriz" diyor

Türkiye'deki Suriyelilere çalışma izni verilmesine yönelik çalışmalar devam ederken, ülkenin dört bir yanındaki üreticiler de istihdam açıklarını kapatmak için bu süreci dikkatle izliyor. Afyonkarahisar Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Hüseyin Şehitoğlu, "Afyonkarahisar'da başta mermer olmak üzere gıda, yumurta ve tarım sektörlerinde istihdama yönelik eleman sıkıntımız var. Yüksek maaş vermemize rağmen istihdam edecek nitelikli eleman bulamıyoruz. Suriyeli kardeşlerimize çalışma hakkı verilirse, bu eksiklik giderilmiş olacak. Bu insanların barınmaya, gündelik hayatlarını sürdürmeye ihtiyaçları var. Ancak Türkçe'yi de öğrenmeleri gerekiyor. İş güvenliği, emniyet tedbirleri, sağlıkla ilgili ciddi eğitimlerden geçirilmeleri lazım" diye konuştu.
İscehisar ilçesinde mermercilikle uğraşan Yavuz Bayram da, "Çırak ve yardımcı elaman bulmakta zorluk çekiyoruz. Zor olduğu için insanlar bizim mesleğimizi yapmak istemiyor. Suriyelilere çalışma izninin verilmesinin sektöre destek olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Aile olarak 50 yıldır mermercilikle uğraştıklarını ifade eden Safa Türk ise şunları söyledi: "Özellikle işlerin yoğun olduğu yaz aylarında işçi bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Hükümetimizin Suriyelilerin çalışmasını kolaylaştıracak tasarısını olumlu buluyoruz. Mermerciliğin yoğun olarak yapıldığı ilçemizde istihdam açığı var. Bu istihdam açığını Suriyelilerin bu sektörde çalışmaya başlamasıyla kapatabileceğimizi düşünüyoruz."

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...