Nokta atışı

Düzenleyen:
Nokta atışı

SPOR Haberleri

Sarı-lacivertliler, Fernandao’nun biri tartışmalı iki penaltı golüyle 3 puana uzanarak zirve yolculuğunu sürdürdü; ligde galibiyet serisini 5 maça çıkardı

M.EMİN ULUÇ

Lider Fenerbahçe, sezonun ilk yarısında berabere kaldığı Rize'yi ağırladı Kadıköy'de. Önemli eksikleri vardı sarı-lacivertlilerin, ancak bu sezon büyüklerden 7 puan alan Karadeniz ekibinin sürpriz yapmasına izin vermeyeceklerini ilk dakikadan itibaren gösterdiler. Koltuk sevdasının da hırsıyla maçın başından itibaren gol için saldıran Fenerbahçe, Mehmet Topal'dan Markovic'e, Alves'den Josef'e tüm oyuncularıyla yüklendi rakip kaleye. Rize savunması geçit vermiyordu ki, hakem çıktı sahneye. Eskişehir maçında Alper Ulusoy'un verdiği tartışmalı penaltı henüz akıllardayken, bu sefer de Deniz Ateş Bitnel meslektaşına nazire yaparcasına bir düdük çaldı. 27'de soldan ceza alanına dalan Volkan Şen, Sercan'la girdiği omuz omuza mücadele yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi.Rizeliler çıldırdı, 29'da atışı kullanan Fernandao, Itandje'ın yerinden kıpırdamasına bile izin vermedi: 1-0.
Sonucu penaltılar belirledi
Fenerbahçe, golden sonra da hız kesmezken, baskıdan bunalan Rize yine hata yaptı. Başrolde yine Sercan vardı! 39'da sağdan kullanılan kornerde Fernandao'nun ayak koyduğu top Sercan'ın eline çarpınca hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. 40'ta topun başına geçen Fernandao aynı noktadan ikinci kez ağları havalandırdı: 2-0. İlk yarı penaltılarla kapanırken, ikinci yarı da aynı şekilde açıldı. Henüz 46'da savunmanın arkasına atılan topa hareketlenen Deniz, ceza sahası içinde Volkan Demirel'in darbesiyle yerde kaldı. Hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterirken, Sercan'ın yerine oyuna dahil olan Sylvestre 47'de Volkan'ı avladı: 2-1. 58'de sağ kanattan inanılmaz bir hızla çıkan Ahmet İlhan rakiplerini bir bir ekarte ederek ceza alanına girdi, güzel vurdu, ancak Volkan topu kornere çeldi. Fenerbahçe son düdükle birlikte rahat bir nefes alarak liderlik keyfine devam etti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...