ABD'de kar fırtınası yüzünden 11 eyalette olağanüstü hal ilan edildi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
ABD'de kar fırtınası yüzünden 11 eyalette olağanüstü hal ilan edildi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD'nin kuzeydoğusunda ve iç kesimlerinde etkili olan kar fırtınası nedeniyle 11 eyalette olağanüstü hal ilan edildi.

Georgia'da Massachusetts'e kadar 66 milyon kişinin yaşadığı bölgede etkili olan kar fırtınası yüzünden 8 bin 300 uçuş iptali gerçekleşti. Buzlanma kaynaklı kazalar ve soğuk havanın etkisiyle 10 kişi yaşamını yitirdi.

ABD Ulusal Meteoroloji Dairesi, Başkent Washington'ın ardından New York kentinin tüm ilçeleri, Hudson ve Westchester County ile New Jersey'ye bağlı Essex ve Union County'de de pazar sabahı yerel saatle 07.00'ye kadar kar fırtınası alarmı verdi.

Yoğun kar yağışı ve kar fırtınası nedeniyle görüş mesafesinin bir metrenin altına düşeceği belirtilirken, rüzgarın saatteki hızının 50 kilometreye çıkacağı belirtildi.

Kar fırtınasının etkili olduğu New York'ta hava sıcaklığı eksi 4 derece olarak kaydedilirken, rüzgarın saatteki hızı 45 kilometreye çıktı.

Washington'da hayat durma noktasına geldi

Cuma günü öğleden sonra başlayan "Jonas" adı verilen kar fırtınası, Washington'da yaşamı olumsuz etkiledi.

Kar kalınlığının birçok bölgede 60 santimetreye ulaştığı kentte ulaşımda ciddi aksaklıklar yaşandı.

Metro ve otobüs seferlerinin cumartesi ve pazar durdurulduğu başkentte yetkililer, sadece 2012 yılında Sandy Kasırgası sebebiyle 36 saatliğine metro seferlerinin iptal edildiğini hatılattı.

Yetkililer geçen 40 yılda ilk kez bu kadar uzun süre metro ve otobüs seferlerinin aynı anda iptal edildiğini kaydetti.

Meteoroloji uzmanları, "Jonas"ın, Washington'ı etkileyen bugüne kadarki büyük kar fırtınaları arasında ilk beşte yer aldığını ve pazar günü öğle vakitlerinde etkisini kaybetmeye başlayacağını belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...