'Terör saldırısından Afganistan'daki bazı güçler sorumlu'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
'Terör saldırısından Afganistan'daki bazı güçler sorumlu'

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Afganistan'daki bazı güçlerin Çaharsada kentindeki üniversiteye düzenlenen terör saldırısından sorumlu olduğunu savundu.

Şerif, Londra'da gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen hafta Çaharsada kentindeki üniversiteye düzenlenen terör saldırısını değerlendirdi.

Saldırıyla ilgili Afgan hükümetini suçlamadığını dile getiren Şerif, "Bununla birlikte Afganistan'daki bazı güçlerin Pakistan'daki terör saldırısından sorumlu olduğunu" belirtti.

Pakistan ve Afganistan'ın, topraklarının birbirine karşı kullanılmaması konusunda anlaşmaya vardıklarını hatırlatan Şerif, "Pakistan, anlaşmaya tam olarak uymaktadır. Afgan hükümeti de bununla mükelleftir" dedi.

Şerif, Pathankot Hava Üssü'ne yönelik saldırıya ilişkin soruya karşılık da Hindistan'ın paylaştığı bilgiler üzerinde çalıştıklarını ve yakında bu ülkeye saldırıyı soruşturmakla görevli bir ekip gönderileceğini bildirdi. 

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Hayberpaktunhuva eyaletinin Çaharsada kentinde bulunan Baça Han Üniversitesi'ne geçen hafta yapılan silahlı saldırıda 25'ten fazla kişi hayatını kaybetmiş, 60'ın üzerinde kişi de yaralanmıştı.

Hindistan'ın Pencap eyaletinde bulunan Pathankot Hava Üssü'ne de teröristler tarafından geçen ay silahlı saldırı düzenlenmişti. Çıkan çatışmada dört saldırgan öldürülmüş, 7 askeri personel hayatını kaybetmişti. 

Hindistan Hava Kuvvetlerine bağlı Pathankot üssü, Pakistan sınırından 50 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...