Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AB polisiyle Paralelci avı başlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Akşam Gazetesi
AB polisiyle Paralelci avı başlıyor

GÜNDEM Haberleri  / Akşam Gazetesi

Türk polisinin, AB yargı ve polisiyle ortak çalışma yürütmesini sağlayacak tasarı Meclis'e geldi. Böylelikle Paralel kaçaklar için çember biraz daha daralmış oldu.

Türk polisi ve yargısı ile AB ülkelerinin polis ve yargı teşkilatları arasında etkin işbirliği ve ortak operasyonların yolunu açacak olan "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı", Meclis Adalet Komisyonu'nda bu hafta ele alınacak.

Kumpası silen isimlere sorgu

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan tasarı, "sınırı aşan suçlar" ve başta "özel hayatın gizliliğini ihlal" olmak üzere temel insan haklarına aykırı suçlarda, AB müktesebatını hayata geçirecek. Tasarının yasalaşmasıyla Türkiye, hem AB Polis Ofisi (EUROPOL), hem de AB Yargısal İşbirliği Kurumu'nun (EUROJUST) aktif bir parçası olacak.

CENDEREYE ALINACAK

AB müktesebatının iç hukuka uygulanması, Türkiye'de "özel hayatı gizliliğini ihlal" suçunu işledikten sonra AB ülkelerine kaçan, aralarında hakim ve savcıların da bulunduğu paralel devlet yapılanmasının üyelerini cendereye alacak. Bulundukları ülkelerde gözaltına alınabilecek olan paralel kulakların, Türkiye'ye iade süreçleri de hızlanacak. Kumpas davalarını yürüten ve meslekten ihraç edilen eski savcı Zekeriya Öz ve Fetullah Gülen'den aldığı talimatmarı örgüt üyelerine iletmekle suçlanan Emre Uslu Avrupa'ya kaçan isimler arasında yer alıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Akşam Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...