Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dolar 3 liranın altını gördü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Dolar 3 liranın altını gördü

Ekonomi Haberleri  / AA

İki haftadır yükselen ve 3 liranın üstüne gören dolar son iki haftanın en düşük seviyesiyle 3 liranın altına geriledi.

Küresel piyasalarda yaşanan pozitif hava gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında değer kazanmasını sağlarken, dolar/TL, 2,9991 ile son iki haftanın en düşük seviyesini gördü.

Geçen hafta petrol fiyatlarındaki toparlanmanın yanı sıra Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'nin açıklamalarının yeni bir parasal genişleme sinyali olarak algılanması ve Japonya Merkez Bankasından (BoJ) teşvik beklentileriyle dolar gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında değer kaybetti.

Geçen hafta boyunca 2,9995 - 3,0615 aralığında hareket eden dolar/TL, bugün Asya piyasalarında 2,9991 ile son 2 haftanın en düşük seviyesini gördü. Dolar/TL, şu dakikalarda 3,0040 seviyesinden alıcı bulurken, avro/TL en yüksek 3,2564'ü görmesinin ardından 3,25 sınırında dengelendi.

Analistler, küresel piyasalarda petrol fiyatları ve merkez bankalarının olası genişlemeci politikalarının gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde etkili olacağını ifade ederken, dolar/TL'nin 3'ün altında kapanışlar yapması durumunda 2,9850 seviyesinin destek olarak takip edileceğini kaydediyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...