Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Brent petrol 31 dolar seviyelerinde

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Brent petrol 31 dolar seviyelerinde

Ekonomi Haberleri  / AA

Brent petrolün varil fiyatı, ABD'deki kar yağışları ve kuzey yarımküredeki soğuk havanın etkisiyle 32 doların üzerine çıkmasının ardından gelen satışlara 31 dolar seviyesine geriledi.

Avrupa Merkez Bankasından (ECB) yeni bir parasal genişleme ve Japonya Merkez Bankasından (BoJ) teşvik beklentileriyle cuma günü 32 dolar seviyesine çıkarak dengelenen Brent petrolün varil fiyatı, ABD'de etkili olan soğuk havanın talep endişelerini bir miktar yatıştırmasıyla bugün 32,78 dolara kadar yükselmesinin ardından yeniden 31 dolar seviyelerine geriledi.

Brent petrolün varil fiyatı şu dakikalarda 31,15 dolar seviyelerinde seyrediyor. Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise gün içinde 32,74 seviyesine kadar yükseldikten sonra 31,33 seviyelerinden işlem görüyor.
Analistler, petrol fiyatlarında oynaklığın sürdüğünü küresel ekonomik büyümeye dair endişelerin devamı halinde petrol fiyatlarındaki yükselişlerin kalıcı olmasının beklenmediğini kaydediyor.

Piyasaların bu hafta ABD Merkez Bankası (Fed) ve Japonya Merkez Bankası (BoJ) para politikası toplantılarını takip edeceğini belirten analistler cuma günü açıklanacak ABD büyüme verisinin de piyasaların yönü üzerinde etkili olacağını ifade ediyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...