TBF'den FIBA Şampiyonlar Ligi'ne destek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
TBF'den FIBA Şampiyonlar Ligi'ne destek

SPOR Haberleri  / AA

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı ve FIBA Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay, 2016-2017 sezonunda düzenlenmesi planlanan FIBA Şampiyonlar Ligi'ni desteklediklerini belirtti.

Erdenay, federasyonun internet sitesinde yer alan açıklamasında, organizasyonla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:
"Mart ayında tanıtımı yapılacak olan yeni Şampiyonlar Ligi, FIBA Avrupa üyesi ülkelerin kulüplerinin katıldığı, Avrupa kupaları ile ilgili gerçekleşen önemli bir gelişme. FIBA üyesi ülkelerden biri olarak Avrupa basketbolunda yaşanan ikili yapının ortadan kalkmasını ve kulüpler düzeyindeki yarışmanın FIBA tarafından organize edilmesini istemekteyiz. Aynı doğrultuda, Fransa ve İtalya Basketbol Federasyonu da geçtiğimiz günlerde açıklama yaptılar."
Türk takımlarının birçoğu ile görüştüklerini ve olumlu geri dönüş aldıklarını kaydeden Erdenay, "Daha önce Avrupa Ligi (Euroleague) ile anlaşan kulüplerimiz haricindeki kulüplerimizin, yeni kurulacak platformun başaktörleri ve öncelikli paydaşları olarak FIBA Şampiyonlar Ligi'nde yer almalarını TBF olarak istiyoruz" şeklinde görüş belirtti.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...