Petrolde düşüş New York borsasını vurdu

Düzenleyen: / Kaynak: BBC Türkçe
Petrolde düşüş New York borsasını vurdu

Ekonomi Haberleri  / BBC Türkçe

New York borsası, ham petrol fiyatlarının yeniden düşüşe geçmesiyle ciddi değer kaybetti.

Kapanışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 208,29 puan (yüzde 1,29) azalışla 15.885,22 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 29,83 puan (yüzde 1,56) kayıpla 1.877,07 puana indi.
Nasdaq Teknoloji Endeksi de 72,69 puan (yüzde 1,58) değer kaybederek 4.518,49 puana geriledi.
Endekslerin yönü üzerinde geçen hafta toparlanarak varil başına 32 dolara kadar yükselen ham petrol fiyatlarının yeniden 30 doların altına düşmesi belirleyici oldu.
Fiyatlardaki düşüşle gerileyen enerji hisselerine sırasıyla yüzde 16 ve yüzde 12 değer kaybeden Chesapeake Energy ve Devon Energy öncülük etti.
Piyasadaki arz fazlası nedeniyle iki yıldır düşüş eğiliminde olan petrol fiyatlarının son dönemde daha dalgalı bir seyir izlemesinde, İran'a uygulanan ekonomik yaptırımların kaldırılmasının yanı sıra küresel büyümeye dair endişelerin de önemli rol oynadığı belirtiliyor.
Analistler, yatırımcıların bu hafta ABD Merkez Bankası'nın Çarşamba günü açıklanacak toplantı kararlarına odaklanacağını ifade ediyor.
Fed'in bu ayki toplantısında faiz artışına gitmesi beklenmezken, karar metninde kullanılacak dilin geleceğe dair ipuçları verebileceği öngörülüyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: BBC Türkçe
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...