Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İnternet hastalık hastası yapıyor

Düzenleyen:
İnternet hastalık hastası yapıyor

SAĞLIK Haberleri

İnternetteki sağlık sitelerinin yaygınlaşması, bilimsel dayanağı olmayan “sağlık haberlerinin” sıkça paylaşılması, sanal dünyayı yoğun olarak kullananların sağlığını bozuyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

İnternetteki sağlık sitelerinin yaygınlaşması, bilimsel dayanağı olmayan “sağlık haberlerinin” sıkça paylaşılması, sanal dünyayı yoğun olarak kullananların sağlığını bozuyor. Psikiyatristler vakitlerinin büyük kısmını internette hastalık araştırarak geçiren bu kişiler için yeni bir ruh hastalığı tanımladılar: “Siberkondria”. 
SİBERKONDRİA HASTALIĞI
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selvi, internetten sürekli hastalık araştıran siberkondria vakalarıyla sıkça karşılaştıklarını belirterek, “Siberkondria hastaları, basit ağrı, sivilce, küçük şişlik, kızarıklıklarla ilgili internette yaptıkları aramada, çıkan haber ve yorumlarla kendilerine teşhis koyuyorlar. Baş ağrısıyla beyin tümörü, çarpıntıyla kalp hastalığı, ateşle ağır bulaşıcı hastalıklarının olduğu korkusuyla panik oluyorlar. Kanser, beyin tümörü, AİDS olduklarına kesin gözüyle bakıyorlar” diye konuştu.
Belirtileri, forum sitelerindeki yorumları, laboratuvar sonuçlarını, tüm tedavi biçimlerini bıkmadan araştıran bu kişilerin, hastalık hastası olduklarını söyleyen Doç.Dr. Selvi, “En çok kanserleri ve bulaşıcı hastalıkları araştırıyorlar. Doktorun güvence vermesine, araştırmalar ve tetkiklerin, kan sonuçlarının normal olmasına rağmen  internet araştırmasından elde edilen bilgilere daha çok itibar ediyorlar. Bazen bu durum öyle bir hal alıyor ki kişi kendinde bu hastalığın olduğunu kesin olarak inanıyor. Başkalarını inandıramadığı için ağır depresyona giriyor. Bu eğilim, intihara bile yol açabiliyor” dedi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...